Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Věci z vykradeného auta našel během chvíle policejní pes Jackpot. Zloději hrozí tři roky vězení

Až na tři roky do vězení může jít třiadvacetiletý recidivista z Karlovarska, který vykradl auto zaparkované na soukromém pozemku. Z vozu si odnesl věci za pět tisíc korun, které si ukryl pár set metrů od místa činu. K jeho smůle ale celý lup vypátral policejní pes Jackpot.

Ke krádeži došlo v polovině září loňského roku, nyní zahájili policisté trestní stíhání třiadvacetiletého pachatele. Ten měl vniknout na pozemek se zaparkovaným autem, do kterého se vloupal. „Z automobilu měl odcizit například zpětné zrcátko s integrovanou videokamerou, navigaci nebo pracovní plášť. Svým jednáním způsobil škodu přibližně pět tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Pešková.

Případem se začali ihned po oznámení zabývat karlovarští policisté, kteří dorazili na místo spolu s policejním psovodem a psem Jackpotem. Ten po zachycení pachové stopy dovedl policisty k několik set metrů vzdálenému místu, kde byla schována část ukradených věcí. „O několik metrů dále označil služební pes Jackpot místo, kde policisté následně pod kusem lina a hromadou nepořádku nalezli ukrytou odcizenou navigaci. Policistům se tedy podařilo zajistit všechny odcizené věci," dodala mluvčí.

V případě prokázání viny hrozí muži, který byl již v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen, trest odnětí svobody až na tři roky.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky krimi, drbna, zloděj, policie, pes, Karlovarský kraj, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Věci z vykradeného auta našel během chvíle policejní pes Jackpot. Zloději hrozí tři roky vězení  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.