Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Ostrov na Karlovarsku má nového starostu. Hanakovič rezignoval

Ostrov na Karlovarsku má nového starostu. Na středečním jednání zastupitelstva byl do funkce zvolen bývalý ředitel Domu kultury Lukáš Lerch (ODS). Nahradí dosavadního starostu Davida Hanakoviče (nez., zvolen za ANO), který rezignoval. Kromě toho odstoupil společně s dalšími členy z koalice. Ta tak ztratila většinu v jednadvaceti členném zastupitelstvu.

Volbu nového starosty mělo na programu středeční zastupitelstvo. Pro Lukáše Lercha hlasovalo 12 zastupitelů z 21. Lerch je původně učitelem, v minulosti vedl také místní Dům kultury. Právě k působení ve vedení kulturního domu měla opozice výhrady, stejně jako k jeho nedostatečným politickým zkušenostem.

Lerch nahradí ve funkci dosavadního starostu Davida Hanakoviče (nez., zvolen za ANO), který rezignoval. Důvodem měla být nespokojenost s fungováním vedení města a také osobní důvody. Na zastupitelstvu se sám nazval slabým starostou s nedostatečnými zkušenostmi. Zůstane řadovým zastupitelem, dál se bude chtít angažovat ve školství.

Hanakovič původně v komunálních volbách kandidoval za vítězné hnutí ANO. Na veřejnost se ale při sestavování koalice dostala informace o jeho někdejším trestu za úplatky. Hnutí ANO ho pak na starostu nedoporučilo. Hanakovič z něj ale společně s dalšími členy hnutí následně vystoupil a stal se nezávislým.

Nově zvolený starosta chce pokračovat v již rozdělaných projektech bývalého vedení, kterými jsou přestavba kulturního domu a výstavba základní umělecké školy. Zaměřit se chce na mladé rodiny i podnikatele.

Ostrov bude mít jako doteď dva místostarosty a čtyři radní. Nově byl zvolen Jiří Netrh, lídr kandidátky Ostrov, můj domov, který bude svou funkci vykonávat jako uvolněný, a Tomáš Kothera (nez., zvolen za ANO).

Koalici sedmnáctitisícového města dosud tvořili původní zástupci ANO, Místní hnutí nezávislých za harmonický rozvoj obcí a měst (MHNHRM), Unie pro sport a zdraví a SPD. Místostarosta Pavel Čekan (MHNHRM) uvedl, že jsou z rozhodnutí starosty a dalších odstupujících členů zklamaní a jejich odstoupení nečekali.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Ostrov

Štítky správa, personální, Ostrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ostrov na Karlovarsku má nového starostu. Hanakovič rezignoval  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.