Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Vedoucí supermarketu dvakrát odcizil denní tržbu prodejny a peníze použil pro svoji potřebu

Povedeného vedoucího měli v jednom ze supermarketů na Sokolovsku. Padesátiletý muž je podezřelý ze spáchání zpronevěry. Hned ve dvou případech si totiž přisvojil tržbu z prodejny, kterou následně požil pro svoji potřebu. Celkem se jednalo o 160 000 korun.

Vedoucí prodejny supermarketu ve dvou případech neoprávněně a v rozporu s účelem oprávnění nakládat s peněžními prostředky společnosti, si přisvojil finanční hotovost z denních tržeb. Peníze měl uložit do trezoru prodejny, ke kterému měl z pozice svého pracovního zařazení přístup.

„Nejprve při odvádění denní tržby měl ze dvou pokladních schránek finanční hotovost, kterou uložil do trezoru. Místo toho si peníze uschoval, následně odnesl z prodejny. Své jednání měl opakovat o tři dny později. Tentokrát si ovšem přisvojil celou denní tržbu a peníze použil pro svoji potřebu,“ popsal jednání pana vedoucího mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Tímto svým jednáním měl způsobit škodu téměř 160 tisíc korun. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na pět let.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky zpronevěra, vedoucí supermarketu, odcizil tržbu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vedoucí supermarketu dvakrát odcizil denní tržbu prodejny a peníze použil pro svoji potřebu  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.