Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Hřbitov v Mariánských Lázních dostane nové pietní místo. Představovat ho bude křišťálový strom

Unikátní křišťálový strom vzpomínek a pod ním kolumbárium pro 600 uren. Tak bude vypadat nové pietní místo na hřbitově v Mariánských Lázních. Tři metry vysoký strom bude krytý uzamykatelným altánem. Celkové náklady jsou více než čtyři miliony korun. Vybudování schválili na posledním zasedání zastupitelé.

Informace o novém kolumbáriu zveřejnilo město na svém facebookovém profilu. „Na mariánskolázeňském hřbitově vznikne nové pietní místo. Půjde o jedinečné podzemní kolumbárium pro 600 uren, nad kterým bude stát takzvaný Křišťálový strom vzpomínek se skleněnými lístky,“ uvedlo město.

Pozůstalí budou moct nechat na lístky stromu vypískovat jméno zesnulého, listy navíc budou podle města moct obsahovat i malé množství zataveného kremačního popela. „Prostřednictvím aplikace bude možné daný lístek rozsvítit, ale i přidat fotografie, parte, spravovat zprávy pozvaných hostů, sdílet přístup ke konkrétnímu lístku,“ stojí v příspěvku.

Projekt navrhla česká firma Memory Crystal. Půjde o tři metry vysoký strom, který bude krytý uzamykatelným altánem v bezpečnostního skla. Vybudování stromu schválili na posledním zasedání zastupitelé.

Celkové náklady na vybudování jsou 4,3 milionu korun, město bude hradit 2,5 milionu korun.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Mariánské Lázně

Štítky Mariánské Lázně, hřbitov, kolumbárium, strom, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hřbitov v Mariánských Lázních dostane nové pietní místo. Představovat ho bude křišťálový strom  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.