Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Žena přepadla v podchodu u nádraží dva lidi. Hledají se svědci

Karlovarští policisté vyšetřují dvojnásobnou loupež, ke které mělo dojít v podchodu spojující Chebský most s Varšavskou ulicí. Třiatřicetiletá žena tam měla napadnout dva lidi, po kterých chtěla peníze a cigaretu. Policisté nyní hledají svědky události, i muže, který se jednoho z napadených zastal. Policie už ženu obvinila ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. V případě prokázání viny hrozí ženě, která byla vzata do vazby, trest odnětí svobody až na deset let.

Obviněná žena nejprve měla přistoupit k procházející mladé dívce a pokusit se jí z ramene strhnout kabelku. „Zároveň jí měla fyzicky napadnout několika ranami pěstí a přitom na ní křičet, aby jí dala finanční hotovost, kterou má u sebe. Po chvíli se dívce podařilo z místa utéct,“ popsal mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Prakticky ihned poté se měla žena na stejném místě postavit do cesty procházejícímu muži a chtít po něm cigaretu. „Muž se snažil z místa odejít, ale žena mu v tom zabránila a přitom mu začala tahat za tašku, kterou měl přes rameno. Zároveň ho několikrát udeřila pěstí do ramene a stále požadovala, aby jí dal cigaretu. Žena mu měla začít vyhrožovat vážnějším násilím a muž na to zareagoval tak, že ženu v obraně udeřil. Následně měl další kolemjdoucí muž ženu zpacifikovat, zatímco muž, po kterém chtěla žena cigaretu, z místa utekl směrem k autobusovým zastávkám. Z místa následně odešel i druhý muž, tedy muž, který ženu zpacifikoval,“ dodal mluvčí.

Kriminalisté nyní hledají svědky incidentu, ale i muže, který se napadeného zastal. „Kriminalistům by při vyšetřování případu velmi napomohlo, kdyby se přihlásil odvážný kolemjdoucí, který ženu zpacifikoval a mohl by jako očitý svědek napomoci k objasnění průběhu a způsobu napadení poškozeného muže,“ vysvětlil Kopřiva.

„Zároveň kriminalisté žádají další případné svědky těchto dvou událostí, kteří v inkriminovanou dobu místem procházeli či se v okolí zdržovali a incident viděli, aby volali na bezplatnou telefonní linku 158,“ uzavřel.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, loupež, svědci, karlovy vary, podchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena přepadla v podchodu u nádraží dva lidi. Hledají se svědci  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.