Počasí dnes28 °C, zítra23 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Město změní dopravní režim v části Moskevské ulice. Zvýší se bezpečnost i počet parkovacích míst

Ke změně dopravního režimu dojde od pondělí 20. května v části Moskevské ulice v Karlových Varech. V úseku před Základní školou Dukelských hrdinů, tedy mezi sídlem městské policie a budovou magistrátu bude úpravou svislého a vodorovného dopravního značení komunikace jednosměrná. Průjezd bude možný pouze ve směru od Tuhnic. Změní se i systém parkování a navýší jeho kapacita.

„Hlavním motivem je zajištění větší bezpečnosti žáků navštěvujících místní základní školu. Při stávajícím dopravním řešení zde zejména v ranní špičce dochází k nebezpečným, často i kolizním situacím. Zjednosměrnění tohoto úseku napomůže větší bezpečnosti všech účastníků provozu a pomůže i plynulosti dopravy. Zároveň nám umožní navýšit parkovací kapacitu. Podobné řešení se nám již osvědčilo u jiných škol, konkrétně u ZŠ Krušnohorská na Růžovém vrchu a u ZŠ J. A. Komenského v Drahovicích,“ vysvětluje radní pro dopravu Petr Bursík.

V levé části komunikace se změní směr šikmého parkovacího stání, v pravé části podél chodníku budou vytvořeny dva parkovací zálivy podélného parkování. Pro komfortní výstup z vozidel bude odstraněno zábradlí na chodníku. Kapacita šikmého stání zůstane zachována, podél komunikace vznikne dvanáct nových míst. V lokalitě bude platit režim parkoviště s kotoučem s dobou stání maximálně 60 minut ve všední dny v časech od 8 do 17 hodin.

„Změna bude provedena v pondělí 20. května v dopoledních hodinách. V lokalitě je naplánováno blokové čištění a úpravě vodorovného dopravního značení tak nebudou bránit parkující vozidla," doplnila mluvčí magistrátu Helena Kyselá. 

Ohodnoť článek

Foto Dominik Svoboda

Štítky dopravní režim, změna dopravního režimu, doprava, Moskevská ulice, parkovací místa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město změní dopravní režim v části Moskevské ulice. Zvýší se bezpečnost i počet parkovacích míst  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.