Počasí dnes28 °C, zítra23 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

V Karlovarském kraji vyjedou o víkendu poprvé v sezoně cyklobusy na šest tras

V Karlovarském kraji začne v sobotu 18. května provoz cyklobusů, tedy speciálně vypravovaných autobusů s přívěsy pro kola. Na šesti trasách budou jezdit o víkendech a státních svátcích do 29. září. Jednorázové přepravné za jízdní kolo činí 25 korun, za elektrokolo 35 korun. Cyklisté si také mohou za 699 korun koupit sezonní jízdenku. Lze ji použít na neomezený počet jízd cyklobusem od května do září a je přenosná.

"Cyklobusy budou jezdit jako každoročně na barevně označených linkách obsluhujících většinu území Karlovarského kraje. Na všech vedených trasách však přepravujeme i turisty a ostatní cestující,“ řekl Zdeněk Suchan, výkonný ředitel AKV bus.

Červená linka vyveze cyklisty po trase Cheb - Karlovy Vary - Boží Dar do Krušných hor a na Klínovec. Modrá linka vede mezi Střelou a Vladařem, oranžová na Chebsku a sousedním německým Vogtlandskem do přírodního parku Přebuz, žlutá linka Porolavím k Blatenskému příkopu a azurová linka je nazvaná Lázeňská. Dvě ze šesti tras, zelená a oranžová, budou obsluhovány pouze na objednávku.

Přepravu kol mohou cyklisté využít i na vybraných pravidelných autobusových linkách napříč Karlovarským krajem a v okolí Vejprt v Ústeckém kraji. Tam jezdí, na rozdíl od víkendového a svátečního provozu cyklobusů, autobusy vybavené cyklovleky nebo speciálními cyklonosiči na zádi i v pracovní dny. Informace o jízdném, podmínkách přepravy a tarifech jsou pro cestující k dispozici v předprodejní kanceláři v Sokolově a u řidičů cyklobusů, jízdní řády jsou vylepené na zastávkách.

Letní provoz cyklodopravy v Karlovarském kraji a oblasti Euregia Egrensis začal v roce 2003. Letos tak jde o 22. sezonu provozu cyklobusů, který finančně podporuje i Karlovarský kraj a některá města a obce či další partneři.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Magistrát města Plzně

Štítky cyklobus, cyklisté, cykloturistika, jízdní řád

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji vyjedou o víkendu poprvé v sezoně cyklobusy na šest tras  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.