Počasí dnes28 °C, zítra23 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

V Karlovarském kraji se na střední školu dostalo 92,8 procent žáků devátých tříd

V Karlovarském kraji se v prvním kole přijímacího řízení dostalo na nějakou střední školu 92,8 procenta deváťáků. Na upřednostňovanou školu (priorita 1) se jich dostalo 66,5 procenta, což je po Praze nejnižší podíl. Celkem se v kraji z devátých tříd hlásilo 2722 uchazečů, celkově tedy včetně uchazečů o víceletá gymnázia nebo nástavbová studia to bylo 4225 uchazečů. Vyplývá to z dat, která dnes zveřejnil Odbor školské statistiky a analýz Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy.

Nejméně úspěšní mezi deváťáky byli uchazeči o lycea, kteří uspěli z 56,8 procenta. Srovnatelná byla úspěšnost u čtyřletých gymnázií a ostatních maturitních oborů bez nástaveb s podíly přijatých 64,7 procenta, resp. 64,6 procenta. Kdo si vybral obor bez výučního listu a maturity, uspěl na 100 procent.

Mezi neúspěšnými uchazeči hlásícími se z 9. ročníků pak největší skupinu tvoří ti, kteří měli primární zájem o jiné maturitní obory než gymnázia či lycea (62,8 procenta všech neúspěšných). Zhruba čtvrtina (23,5 procenta) neúspěšných chtěla na učební obor s výučním listem. U gymnázií to bylo jen 9,2 procenta.

Úspěšnost všech uchazečů, včetně těch, kteří se hlásili na víceletá gymnázia nebo nástavby, byla v Karlovarském kraji 84,4 procenta z 4225 uchazečů. Na školu, kterou si přáli nejvíce a dali jí tak v žádostech první prioritu, se dostalo 63,6 procenta žáků. Ze všech 14 krajů je to čtvrtý nejnižší podíl po Praze, Středočeském a Jihomoravském kraji. Nejúspěšnější byli uchazeči o učební obory, zejména bez bez výučního listu a maturity.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, školy, střední, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji se na střední školu dostalo 92,8 procent žáků devátých tříd  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.