Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Hokejisty Karlových Varů posílil obránce Šalda, bývalý hráč Litvínova

Hokejisty Karlových Varů posílil obránce s reprezentačními zkušenostmi Radim Šalda. Energie dnes na webu oznámila, že s pětadvacetiletým pardubickým rodákem podepsala dvouletou smlouvu s opcí na sezonu 2026/27.

Šalda v minulých dvou ročnících působil v Litvínově, s nímž letos postoupil do semifinále play off. V extralize hraje od sezony 2019/20, před Litvínovem oblékal dres Hradce Králové. V české nejvyšší soutěži má na kontě 231 zápasů, v nichž nasbíral 27 bodů (11+16).

"Radim je velký a důrazný bek, kterého jsme sledovali v Litvínově už v základní části a pak i v play off. Líbí se nám jeho bruslařské schopnosti, má slušnou rozehrávku. Stále je to mladý hráč s potenciálem růstu a myslíme si, že bude platným členem našeho týmu," uvedl nový trenér Karlových Varů Pavel Patera.

Šalda prošel všemi mládežnickými reprezentačními výběry, zahrál si na mistrovství světa do 18 let a na dvou světových šampionátech do 20 let. Třikrát oblékl dres národního A týmu. V roce 2018 ho v 7. kole draftovala Tampa Bay, ale do NHL se neprosadil.

"Nad nabídkou jsem dlouho neváhal a dávala mi největší smysl. Tým je v přestavbě, což přináší nový impulz pro obě strany. Chtěl bych naplnit svůj potenciál a svoji hru posunout o něco výše. Chci mít konzistentní výkony, které budou prospěšné týmu. S týmem bychom určitě chtěli předvádět kvalitní výkony a dosáhnout dobré výchozí pozice pro play off. Na výzvu se už moc těším,“ řekl Šalda.

Západočeši už v minulých dnech oznámili příchod obránce Davida Moravce a útočníků Robina Sapouška, Otakara Šika, Jana Šíra a Ľubomíra Kupča.

okr gi

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Energie Karlovy Vary

Štítky Sport, hokej, extraliga, Karlovy Vary, Šalda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisty Karlových Varů posílil obránce Šalda, bývalý hráč Litvínova  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.