Počasí dnes23 °C, zítra17 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Kraj chystá unikátní projekt zaměřený na duševní zdraví dětí a mladistvých

Karlovarský kraj připravuje preventivní programy zaměřené na duševní zdraví dětí. Investovat do nich bude 1,2 milionu korun. Konkrétně se budou týkat žáků druhého stupně základních škol, středoškoláků, jejich rodičů i pedagogů. Spolupracovat bude kraj s Národním ústavem duševního zdraví a neziskovými organizacemi.

„Zcela novým preventivním a osvětovým programem se snažíme reagovat na vzrůstající počet duševních onemocnění u dětí a mladistvých. Chceme ukázat dětem, mladistvým i jejich rodičům a pedagogům, jak předcházet těmto onemocněním a kde v případě potřeby mohou hledat pomoc,“ uvedl hejtman Petr Kulhánek (STAN). Podle jeho jde o zcela unikátní projekt. „Podobné aktivity se zaměřením na prevenci duševního zdraví se v regionu dosud nerealizovaly,“ zdůraznil.

V plánu jsou přednášky na školách a interaktivní workshopy. Určené budou jak dětem, tak i jejich rodičům a učitelům. Program budou připravovat proškolení odborníci a pracovníci neziskových organizací Nevypusť duši a Fokus, které nabízejí sociální a zdravotní podporu lidem se závažnými potížemi v duševním zdraví. Cílem hejtmanství je, aby každá třída a střední škola v Karlovarském kraji prošla odborným preventivním projektem pro duševní zdraví.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky duševní zdraví, preventivní program, Karlovarský kraj, nezisková organizace, mentální zdraví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj chystá unikátní projekt zaměřený na duševní zdraví dětí a mladistvých  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.