Počasí dnes28 °C, zítra23 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Sezona v Lokti nabídne akce na hradě, koncerty, divadlo i motokros

Pestrý program bude mít letošní letní sezona v Lokti. Přinese akce na hradě, tradiční koncerty v amfiteátru, divadlo, akce ve Dvoraně, ale i motokros na světové úrovni. Šíří i počtem akcí patří město Loket mezi města v Karlovarském kraji s největší nabídkou. V letošním roce se některé tradiční události posunou na jiné termíny, řekli dnes novinářům pořadatelé.

„Nejvíce navštěvované jsou naše tři velké tradiční akce. Jsou to Středověké slavnosti purkrabího Půty, u kterých je pro letošní rok, a předpokládáme i pro další roky, změněn termín z druhého víkendu v srpnu na druhý víkend v červnu. Pak to jsou akce Vinobraní a Krušnohorské vánoční trhy," řekla dnes ředitelka Hradu Loket Jana Těžká. Důvodem bylo to zejména to, že v posledních letech bývá srpen velmi horký, což odrazuje návštěvníky, ale zatěžuje to i účinkující včetně zvířat, uvedla Těžká.

Unikátní prostředí amfiteátru pod loketským hradem bude i letos místem pro koncerty a divadelní představení. Mezi hosty budou například finští Valtari, kytarista Richie Kotzen (hrál v kapele Poison), ale i české skupiny, které do Lokte jezdí už pravidelně, jako jsou Tři sestry, Divokej Bill nebo Kryštof. V programu je třeba i koncert Janka Ledeckého s Karlovarským symfonickým orchestrem. Nebude chybět i muzikál, konkrétně Děti ráje, nebo Shakespearova hra Jak se vám líbí.

Divadlo se bude ale hrát i na hradě a půjde opět o Shakespeara. Západočeské divadlo v Chebu si pro letošní rok připravilo pro externí představení inscenaci Macbeth.

Koncerty pro menší publikum, ale o to žánrově pestřejší, nabídne zrekonstruovaná Dvorana. Zahraje folkový Kamelot, zpěvačka Kateřina Marie Tichá, také punkoví Totální nasazení nebo Znouzectnost.

Hlučno bude v létě i nad Loktem, kde se 20. a 21. července sjede motokrosová špička na mistrovství světa. V Lokti se představí sedm kubatur. V září pak na trať vyjedou i sajdkáry na mistrovství světa. A letos poprvé budou soutěžit i čtyřkolky.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, správa, kultura, sporty, Loket, AUDIO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sezona v Lokti nabídne akce na hradě, koncerty, divadlo i motokros  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.