Počasí dnes28 °C, zítra23 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Karlovarský kraj letos začne s opravou silnice z Teplé do Horního Kramolína. Jde o akci za 140 milionů

Karlovarský kraj letos začne s opravou silnice z Teplé do Horního Kramolína. Jde o jednu z největších krajských investic do silnic v letošním roce. Rekonstrukce bude znamenat i omezení dopravy v místě stavby.

"Celkové náklady této akce jsou téměř 140 milionů korun. Je ti skutečně jedna z největších investičních akcí, které Karlovarský kraj hodlá zahájit ještě v letošním roce. Jediným kritériem bude nejnižší nabídková cena. Zahájit chceme ještě v letošním roce a věřím, že v příštím roce se nám tato akce podaří dokončit," uvedl krajský zastupitel Jan Bureš (ODS), který má starosti dopravu.

Modernizace se týká silnice II/198 v současné trase, která se má po opravě rozšířit. Silnice vykazuje značné nerovnosti a výtluky, v úsecích mimo město se trhají kraje vozovky, je zde nedostatečný šířkový profil koruny vozovky, téměř chybí nezpevněná krajnice, po opravách trhajících se krajů vozovky jsou patrné opětovné výrazné poklesy.

Silnice II/198 je velmi významná z pohledu bezpečnosti a dopravní vytíženosti, protože jde o hlavní trasu mezi Mariánskými Lázněmi a Toužimí. V obci Horní Kramolín navíc neexistuje dešťová kanalizace a je potřeba v tomto úseku navrhnout způsob odvodnění silnice.

Dopravní opatření podle Bureše stanoví až vybraný zhotovitel. Je ale možné, že se podaří dohodnout, aby po dobu stavby byly úseku průjezdné alespoň částečně.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky oprava silnice, silnice z Teplé do Horního Kramolína, Jan Bureš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj letos začne s opravou silnice z Teplé do Horního Kramolína. Jde o akci za 140 milionů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.