Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Přestavba křižovatky z Chebu na Podhrad je po roce kompletní. Kraj na modernizaci dokonce ušetřil

Karlovarský kraj dokončil modernizaci křižovatky Cheb - Podhrad. Šlo o celkovou přestavbu stykové křižovatky silnice II/214 a III/2148 v Chebu s odbočkou do obce Podhrad na okružní. Celkové náklady dosáhly částky zhruba 20 milionů korun.

Křižovatka je důležitá zejména pro připojení vedle stojících průmyslových areálů, míní krajský zastupitel Jan Bureš (ODS), který má na starosti dopravu.

„Tahle křižovatka se nově stává okružní křižovatkou, což povede ke zvýšení bezpečnosti a také zvýší kapacitu napojení přilehlých průmyslových areálů. Celkově byly náklady vysoutěženy na 21 milionů korun, ale, a to se stává málokdy, se podařilo ušetřit, a to 800 tisíc korun. Za což patří chvála i našemu technickému dozoru," uvedl Bureš. Práce na křižovatce trvaly rok a částečně omezovaly provoz.

Na křižovatku napojují rozvojové areály v okolí. Kraj se proto domluvil s firmami Accolade a Panattoni, které staví zdejší průmyslové areály, a speditérskou Lagarde na tom, že přispějí i na budoucí údržbu. Accolade s Panattoni zaplatí 1,6 milionu korun a Lagarde přes jeden milion korun.

Projekt byl financován z rozpočtu Krajské správy a údržby silnic Karlovarského kraje spolu s příspěvkem z Evropské unie, ten by měl být zhruba ve výši 13,2 milionu korun.

„Přes 715 milionů korun pro 21 dokončených projektů z IROP I a dalších 407 milionů je připravených na pět už schválených a jeden podaný projekt v rámci IROP II. To je aktuální stav naší spolupráce s Krajskou správou a údržbou silnic Karlovarského kraje,“ shrnula Lenka Kyrianová, ředitelka karlovarské pobočky Centra pro regionální rozvoj, které projekty IROP zastřešuje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Kulhánek

Štítky Cheb, silnice, stavby, křižovatka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přestavba křižovatky z Chebu na Podhrad je po roce kompletní. Kraj na modernizaci dokonce ušetřil  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.