Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Muž při procházce s detektorem kovů nalezl dělostřelecký granát

Šestatřicetiletý muž se kolem desáté hodiny dopolední věnoval svému koníčku, tím jsou procházky s detektorem kovů. Tentokrát se vydal do lesa u Horního Žďáru na Karlovarsku. Když došel k jednomu stromu, spatřil podezřelý předmět. Jeho předtucha se ukázala jako správná, jednalo se totiž o munici. Na místo proto zavolal policisty a správně udělal. Případná manipulace s takovým předmětem může být extrémně nebezpečná.

U kořene stromu našel muž předmět, který připomínal granát. Okamžitě se proto obrátil na policii. „Na místo ihned vyjela policejní hlídka z obvodního oddělení Ostrov, která si posléze vyžádala součinnost od policejního pyrotechnika. Po příjezdu policejní pyrotechnik vyhodnotil, že se jedná o dělostřelecký granát. Vzhledem k jeho stáří a stavu rozhodl o jeho likvidaci na místě. Během zneškodnění nedošlo ke zranění osob,“ popsala policejní mluvčí Eva Valtová.

Podobné nálezy nejsou v Karlovarském kraji nikterak výjimečné a nemusí jít nutně o munici povalující se u lesa. Igelitku s 60 kusy rozbušek, náložkou TNT, dýmovnicemi a různými nábojnicemi našel jeden muž přímo u popelnic na Sokolovsku. Místo toho, aby na místo přivolal policii, rozhodl se tašku odnést na policejní stanici. Část munice kvůli špatnému stavu zlikvidoval pyrotechnik v lese poblíž Rotavy, zbytek odvezl k likvidaci.

Obsah nalezené tašky

„Korozí předmětu může dojít k narušení systému pojistek a k výbuchu potom stačí málo. Proto nepodceňujte ani staré a zkorodované výbušniny a jiné předměty. V případě nálezu s nimi v žádném případě nemanipulujte a ihned o nálezu vyrozumte policii. Vyčkejte do příjezdu hlídky a místo nálezu zabezpečte tak, aby se k němu nepřiblížily další osoby. Pokud se nebude jednat o munici, nikdo se na Vás zlobit nebude. Lepší je vždy nález ohlásit, než aby došlo k neštěstí,“ dodává mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky munice, detektor kovu, granát, pyrotechnik, krimi, policie, Horní Žďár, les, Karlovarský kraj, Ostrov, kovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž při procházce s detektorem kovů nalezl dělostřelecký granát  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.