Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Do škol na Karlovarsku přijedou tento týden testy

Testy pro celoplošné testování na koronavirus v základních a středních školách začnou hasiči rozvážet do měst v Karlovarském kraji zřejmě ve čtvrtek. Dnes mají dorazit do skladu Hasičského záchranného sboru v Karlových Varech, řekl to mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Plošné testování neočkovaných žáků a studentů škol antigenními testy se uskuteční 22. a 29. listopadu. „Až testy přijdou, začneme je třídit na jednotlivá města a zřejmě ve čtvrtek je budeme rozvážet. Rozvoz bude závislý i na počasí. Testy nesmějí být přepravovány v teplotě pod čtyři stupně Celsia. Pokud tedy bude chladněji, musíme vybrat vozy, které můžeme vyhřát,“ řekl Kasal.

Karlovarský kraj patřil zatím mezi regiony, kde se ve školách testovat nemuselo. Podíl nakažených na 100.000 obyvatel za sedm dní tam ani v jednom okrese nedosáhl 300. Čísla ale postupně rostou a k dnešnímu dni dosáhl v kraji počet potvrzených případů za sedm dní na 100.000 obyvatel už hodnoty 258.

Počty nakažených za den ale jsou v Karlovarském kraji stále nízké ve srovnání s některými okresy zejména na východě země. Za pondělí testy potvrdily v Karlovarském kraji 96 případů nákazy, v Olomouckém kraji to bylo 832.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv

Štítky Vary, Testy, Covid, Školy, Karlovarský kraj, Martin Kasal, Hasičský záchranný sbor, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do škol na Karlovarsku přijedou tento týden testy  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.