Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dáme vám peníze na nákup nové techniky, slibuje kraj karlovarský lyžařským areálům

Karlovarský kraj letos poprvé podpoří dotacemi nákup strojů pro úpravu zimních areálů. Chce tak pomoci správcům lyžařských areálů a běžeckých tras opravit nebo nakoupit novou techniku. V letošním roce na obnovu techniky vyčlenil pět milionů korun, žádostí se sešlo za 3,8 milionu korun, z toho 2,8 milionu půjde na nákup nové techniky a milion korun na její opravy, řekl uvolněný člen krajského zastupitelstva Pavel Čekan (Místní).

Je možné z toho nakupovat jak sněžné rolby, sněžné skútry nebo čtyřkolky, které jsou vybavené, aby mohly vytvářet lyžařskou stopu. A je možné z toho nakupovat i vybavení ke sněžným rolbám a skútrům. Žádat mohou jak tělovýchovné jednoty, sportovní kluby, tak i města a obce, kde jsou ideální podmínky pro lyžování," uvedl Čekan.

Důvodem pro vyhlášení dotačního programu je podpora zachování a zkvalitnění standardní údržby a budování lyžařských běžeckých tras a zimních pěších tras v Karlovarském kraji a jejich dalšího rozvoje. Podle Čekana program vznikl i z podnětu přímo těch, kdo se o lyžařské stopy a areály starají. Díky tomu kraj získal základní přehled o stavu techniky, která se na údržbě podílí a rozhodl se přispět na jeho modernizaci a obnovu. Podle Čekana se s programem předběžně počítá i v příštím roce, poté by už mohla být základní techniky vyměněna.

Z krajského dotačního programu mohou žadatelé získat například až 2,5 milionu korun na novou rolbu nebo dva miliony korun na zánovní, u sněžného skútru nebo čtyřkolky kraj může přispět až 300 tisíc korunami nebo 370 tisíci korunami na skútr nebo čtyřkolky s vybavením pro úpravu stop. Podmínkou je, že podíl žadatele musí být nejméně 25 procent celkových nákladů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Kraj, dotace, Areály, Lyže, Rekreace, technika, Karlovarský kraj, Pavel Čekan, čtyřkolka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dáme vám peníze na nákup nové techniky, slibuje kraj karlovarský lyžařským areálům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.