Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ostrov chce zbourat staré garáže poblíž centra, počítá tam s bytovou výstavbou

Ostrov na Karlovarsku postupně odkupuje staré garáže, které hyzdí lokalitu poblíž historického centra města. Záměrem radnice je 55 garáží zbourat a místo do budoucna využít pro bytovou výstavbu. Stavbu by mohl zajistit soukromý investor nebo město za přispění dotace.

Garáže, které jsou mezi Starým a Novým městem, jsou ve špatném technickém stavu. Město za ně nabídlo podle starosty velmi výhodnou cenu. „Nabídli jsme vlastníkům částku 200 tisíc korun, což je minimálně dvojnásobek toho, za co se garáže v této lokalitě prodávají. Podmínkou bylo, že žádost bude podepsána do konce dubna. Na to kladně zareagovalo 24 vlastníků," řekl novinářům starosta Jan Bureš (ODS). Radnice bude nabídnutou částku postupně snižovat, aby se garáže prodaly co nejdříve. S demolicí alespoň části garáží chce začít ještě letos.

Územní studie již v lokalitě počítá s výstavbou objektů pro bydlení. Jde o poslední volné místo poblíž historického centra. V úvahu připadá nájemní nebo vlastnické bydlení. „Dokážu si představit, že by to mohlo stavět i město jako nájemní bydlení, pokud by k tomu byla masivní státní podpora," řekl starosta.

Šestnáctitisícový Ostrov má nedostatek městských bytů. Poptávka po nich je vysoká, na menší byt se čeká přibližně dva roky. V současnosti se ve městě opravuje bývalý hotel Myslivna, kde vzniká deset nájemních bytů a také nebytové prostory. Dalších asi 25 bytů k prodeji vznikne přestavbou kancelářské budovy v Lidické ulici. Vybuduje je tam soukromý investor.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, stavby, byty, Ostrov, garáž, stavba, Karlovarský kraj, bydlení, Jan Bureš, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ostrov chce zbourat staré garáže poblíž centra, počítá tam s bytovou výstavbou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.