Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Lyžování na horách v Karlovarském kraji si užily tisíce lyžařů

Tisíce lyžařů si o víkendu užily dobré sněhové podmínky na horách v Karlovarském kraji. V Krušných horách jsou díky novému sněhu i chladnému počasí, které dovoluje vlekařům výrobu technického sněhu, v provozu všechny větší areály. Upravené jsou i desítky kilometrů stop pro běžkaře.

Velké množství lyžařů zamířilo v sobotu a dnes podle místního infocentra do Božího Daru. „Podmínky byly dobré na sjezdovky i na běžky. Počasí dnes bylo střídavé, chvílemi sluníčko a chvílemi zataženo nebo mlha," řekla pracovnice infocentra. Také podle krušnohorské horské služby bylo o víkendu na horách hodně lidí, kteří si užívali výborných podmínek. „Úrazů bylo standardní množství, například na Klínovci a Božím Daru v sobotu do desítky," řekl člen horské služby. Žádný z úrazů nebyl podle něj natolik vážný, že by zraněného ohrožoval na životě.

V největším skiareálu v Krušných horách na Klínovci je otevřeno 18 ze 32 sjezdovek a 13 z 21 lanovek a vleků. Na svazích leží až 70 centimetrů umělého a přírodního sněhu. „V noci napadlo několik centimetrů čerstvého prašanu a k tomu využíváme teplot hluboko pod bodem mrazu a intenzivně zasněžujeme zbývající sjezdovky. Připraveno je více než 19 kilometrů sjezdovek," informují dnes na svém webu provozovatelé areálu. Využít lze i propojení s Neklidem a zároveň se připravují oba snowparky, kde je už postaveno několik překážek. Lyžovalo se také v Mariánských Lázních, na Plešivci či na Bublavě.

Společnost První Krušnohorská, která se stará o údržbu 250 kilometrů tratí Krušnohorské lyžařské magistrály, upravovala dnes ráno stopy z Božího Daru. Na horách nad ránem foukal silný vítr a stopy na pláních byly zaváté. Rolbou z Abertam se upravovaly stopy na pláních směrem k Perninku a Horní Blatné. V noci na dnešek správci stop upravili trasy mezi Vysokou Pecí, Vysokou Jedlí a Chaloupkami. Čerstvě upravené jsou také stopy v areálu Eduard a tras na Nové Město, Mariánskou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook Skiareál Klínovec

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Karlovarský kraj, lyžař, sjezdovka, Krušné hory, Boží Dar, Klínovec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžování na horách v Karlovarském kraji si užily tisíce lyžařů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.