Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nezaměstnanost v Karlovarském kraji klesla v listopadu na čtyři procenta

Podíl nezaměstnaných v Karlovarském kraji klesnul v listopadu na čtyři procenta. Proti říjnu jde o pokles o 0,3 procentního bodu. V evidenci Úřadu práce ČR bylo na konci listopadu 8250 lidí, o 362 méně než v předchozím měsíci. Přibylo i volných pracovních míst, vyplývá z dnes zveřejněných údajů Úřadu práce ČR.

Nezaměstnanost v Karlovarském kraji klesá od dubna, kdy byla na 6,1 procenta. Na začátku roku by ale podle odhadu Úřadu práce ČR měl podíl nezaměstnaných opět růst. "V následujících měsících nezaměstnanost, v souvislosti s útlumem sezonních prací, především v zemědělství a lesnictví, pravděpodobně vzroste," uvedl generální ředitel Úřadu práce ČR Viktor Najmon. Z celkových 8250 uchazečů o zaměstnání je v kraji 7579 takzvaně dosažitelných, kteří mohou nastoupit ihned do práce.

Nejnižší nezaměstnanost v Karlovarském kraji je na Chebsku, v listopadu tam klesla na 3,1 procenta. Na zaměstnání čeká 1937 lidí. Na Karlovarsku klesla nezaměstnanost na 4,3 procenta a úřad práce tam eviduje 3371 uchazečů. Na Sokolovsku, které má dlouhodobě nejvyšší podíl nezaměstnaných, klesla v listopadu nezaměstnanost na 4,7 procenta. Na práci čeká 2942 lidí.

O necelou stovku narostla nabídka volných pracovních míst, v kraji je jich nyní 6240. Největší nabídka je na Chebsku, kde si lidé mohou vybrat z 3299 míst. Na Karlovarsku zaměstnavatelé nabízejí 2129 míst, na Sokolovsku pouhých 812.

Na jedno volné místo tak na Sokolovsku připadá 3,6 uchazeče, což je pátý nejvyšší poměr ze všech okresů Česka. Na Karlovarsku je to 1,6 uchazeče a na Chebsku jen 0,6 uchazeče na jedno volné místo. Sokolovsko v celkovém srovnání okresů je na osmém místě v podílu nezaměstnaných. Nejhůře je na tom Karviná a Most.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky nezaměstnanost, úřad práce, míra nezaměstnanosti, statistika, Karlovarský, Karlovarský kraj, Úřad práce České republiky, Česko, okres Sokolov, okres Cheb, Viktor Najmon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nezaměstnanost v Karlovarském kraji klesla v listopadu na čtyři procenta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.