Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Karlovarský kraj připraví nové podmínky zakázky na nákup autobusů

Nové podmínky pro nákup nízkoemisních autobusů pro meziměstskou dopravu v kraji připraví Karlovarský kraj. Původní zakázku kraj zrušil, protože přišla jen jedna nabídka a výrazně převyšovala odhadované náklady. Na více než miliardovou zakázku má kraj příslib dotace, musí ale stihnout výběr dodavatele a jejich výrobu do poloviny roku 2023.

"V tuto chvíli máme známou jednu věc, a to, že původní zakázka byla zrušena. Připravujeme nové podmínky, které musí schválit rada kraje. Ty podmínky by měly být co nejširší, na druhou stranu za sebe chci, abychom měli výrobce autobusů a ne překupníky. A chceme autobusy, které existují, už fungují a jezdí, tedy osvědčenou kvalitu," uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jan Bureš (ODS).

Původně chtěl kraj nakoupit 170 malých a středních autobusů za cenu 800 milionů korun. To ale zjevně není nyní reálné. Zakázku tak kraj navýší na zhruba 1,2 miliardy korun. Dalších 100 milionů Kč by měl stát servis autobusů minimálně na prvních pět let.

Podle Bureše by bylo příliš riskantní rozdělit zakázku na dvě - na malé a na střední autobusy. Mohlo by se pak stát, že do jedné soutěže se nikdo nepřihlásí a kraj by nesplnil podmínky dotace.

Kraj ale také tlačí čas. Zatím má Karlovarský kraj od státu příslib dotace za podmínky, kdy autobusy budou jezdit do poloviny roku 2023. Přitom výroba autobusů by měla trvat zhruba 15 měsíců. I když existuje šance, že termín pro poskytnutí dotace by stát mohl o pár měsíců prodloužit, kraj musí stihnout vybrat dodavatele co nejdříve.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky autobusy, doprava, ekologický autobus, Karlovarský, ekologická doprava, emise, Karlovarský kraj, dotace, Jan Bureš, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj připraví nové podmínky zakázky na nákup autobusů  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.