Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Energie dnes hraje na Spartě, ukončí tam šňůru pěti zápasů na venkovních stadionech

Pouze jedno vítězství vybojovali hokejisté Karlových Varů v uplynulých čtyřech extraligových kolech, které hráli vždy na ledě svých soupeřů. Body brali pouze v Mladé Boleslavi, ostatní duely skončili neúspěchem západočeského celku.

Dnes od 17 hodin nastoupí Energie na ledě pražské Sparty. Aktuálně vedoucí celek tabulky hraje ve velké pohodě a v posledním utkání vyhrál na ledě Zlína 4:2. To Energie prohrála v Třinci 3:6 a špatnou zprávou z jejího tábora je i plnící se marodka. Trenéři Martin Pešout a Tomáš Mariška se musejí obejít Tomáše Rachůnka a zraněn je i Martin Rohan. V Třinci nedohrál zápas Jakub Flek, který byl už ale propuštěn z nemocnice a kdy se vrátí do extraligového kolotoče, určí kluboví lékaři. Do sestavy se vrátili Tomáš Vondráček a Michal Plutnar.

„Dnes nás čeká extrémně těžký soupeř, lídr tabulky. Další z protivníků, kteří mají obrovskou ofenzivní kvalitu. Bude záležet na tom, jak zvládneme hru v obraně a jak se jejich kvalitě postavíme,“ říká před duelem v Praze asistent hlavního kouče Energie Tomáš Mariška.  

Obě mužstva se v této sezoně střetla dvakrát a oba duely se hrály v Karlových Varech. V prvním uspěla Sparta 3:2 a ve druhém se hrálo po šedesáti minutách nerozhodně 4:4 a bonusový bod získala v prodloužení domácí Energie. Dnes se tedy obě mužstva střetnou potřetí a trenéři Energie dobře vědí, co po svých svěřencích budou požadovat.

„Zápas bude hlavně o naší disciplinovanosti, jelikož Sparta není jen první v tabulce, ale má i nejlepší přesilovky. Musíme se tedy vyvarovat zbytečných faulů a dát jim co nejméně těchto příležitostí. Pak máme šanci porvat se o body, v což pevně věřím. Zkusíme jako v minulém utkání bojovat o body až do konce,“ dodal Tomáš Mariška.

Další duel sehraje Energie v pátek, kdy na domácím ledě bude hostit Motor České Budějovice.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hc energie

Štítky hokej, extraliga, Karlovy Vary, energie, HC Sparta Praha, HC Energie Karlovy Vary, BK Mladá Boleslav, HC Oceláři Třinec, PSG Zlín, Tomáš Rachůnek, Martin Rohan, Jakub Flek, Tomáš Vondráček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Energie dnes hraje na Spartě, ukončí tam šňůru pěti zápasů na venkovních stadionech  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.