Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Muž podvedl několik lidí, způsobil škodu za více než dva miliony korun

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání muže z Karlových Varů. Obvinili ho ze spáchání zločinu podvodu. V uplynulých letech měl způsobit škodu několika lidem, když si vymýšlel nejrůznější příběhy.

Muž měl v době od března 2020 do druhé poloviny září loňského roku v Karlových Varech vylákat z několika osob finanční hotovost.

„V prvním případě měl čtyřiatřicetiletý muž vylákat od šedesátiletého muže za účelem oprav a následného prodeje osobních automobilů finanční hotovost. Dále se mu mělo podařit z muže vylákat ještě osobní automobil značky BMW. Finanční hotovost ani vozidlo přes opakované urgence ze strany šedesátiletého muže nevrátil,“ uvedl policejní mluvčí Jan Bílek, který o případu informoval. 

Poté měl požadovat peníze od šestatřicetiletého muže pod záminkou obstarání nových hliníkových kol na jeho auto. Kola ale nikdy nedodal a peníze nevrátil. Z poškozeného postupně vylákal stovky tisíc korun. 

„V dalším případě měl přislíbit zprostředkování prodeje vozidla značky Audi osmadvacetileté ženě. Po domluvě měl vozidlo předat novému majiteli a to i za přítomnosti osmadvacetileté ženy. Tu měl ale následně obviněný muž poslat pryč s tím, že všechny důležité věci týkající se prodeje motorového vozidla zařídí. Žena tak z místa odešla. Obviněný muž měl poté převzít za prodej vozidla finanční hotovost, kterou ale ženě nepředal,“ popsal Bílek. 

Dalšímu muži slíbil opravu auta a vylákal z něj peníze. Práci ale nesplnil, peníze si nechal a poškozenému vrátil pouze registrační značku z vozidla s odůvodněním, že je auto nepojízdné.

„Svým jednáním měl ve všech případech způsobit celkovou škodu přibližně 2,1 milionu korun. V případě prokázání viny hrozí čtyřiatřicetiletému muži, který je již ve výkonu trestu odnětí svobody pro jinou trestnou činnost, trest odnětí svobody až na osm let,“ dodal Bílek. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky podvodník, policie, příběhy, peníze, hotové peníze, Karlovy Vary, Jan Bílek, BMW, Audi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž podvedl několik lidí, způsobil škodu za více než dva miliony korun  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.