Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Řidič nadýchal necelé tři promile, v krvi měl alkoholu ještě více

Opilý řidič v Chodově neodhadl vzdálenost od zaparkovaného automobilu a při couvání do něj narazil. Přivolaní policisté provedli u muže dechovou zkoušku a nestačili se divit.

„K nehodě došlo ve večerních hodinách, kdy třiapadesátiletý muž v Roosseveltově ulici v Chodově couval od kruhového objezdu k výjezdu z parkoviště. Zde však neodhadl odstup od zaparkovaného automobilu a následně do něj narazil. Přivolaná policejní hlídka s mužem provedla orientační dechovou zkoušku. Ta vyšla s pozitivním výsledkem s nejvyšší naměřenou hodnotou 2,92 promile alkoholu,“ uvedla policejní mluvčí Eva Valtová.

Opilý muž byl převezen k odběru krve, kde zjistili hodnotu 3,30 promile alkoholu. Škoda na nabouraném zaparkovaném vozidle byla vyčíslena na bezmála 37 tisíc korun

„Sokolovští dopravní policisté muži sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta,“ pokračovala mluvčí s tím, že dalšího hříšníka chytili policisté v Ostrově.

Tady se jednalo o běžnou silniční kontrolu. V brzkých ranních hodinách policejní hlídka zastavila a následně kontrolovala šestačtyřicetiletého řidiče osobního vozidla tovární značky Dacia.

„Policisté zjistili, že muž usedl za volant i přes skutečnost, že má Okresním soudem v Karlových Varech vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel, a to do ledna roku 2021. Na výzvu policistů se muž dále podrobil orientační dechové zkoušce. Ta ukázala nejvyšší naměřenou hodnotu 2,10 promile alkoholu,“ doplnila Eva Valtová s tím, že i tady bylo sděleno podezření ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a navíc i maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Druhému řidiči hrozí pobyt za mřížemi až na jeden rok.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky nehoda, alkohol, policie, škoda, vězení, Karlovarský kraj, dechová zkouška, Chodov, Dacia, Ostrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič nadýchal necelé tři promile, v krvi měl alkoholu ještě více  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.