Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Karlovarský kraj poskytne tři miliony korun dalším obcím na zařízení ordinací pro praktické lékaře a zubaře

Na úpravy a vybavení ordinací pro praktické lékaře a zubaře přispěje Karlovarský kraj dalším městům v regionu. Dotace v celkové hodnotě tří milionů korun bude rozdělena mezi města Teplá, Bochov, Nová Role a Mariánské Lázně. Jde o podporu z krajské dotace, která má do regionu přilákat další lékaře.

"Opakovaně se snažíme reagovat na problematiku s nedostatkem lékařů primární péče, která trápí Karlovarský kraj dlouhodobě. Průměrný věk ordinujících lékařů je vysoký, případně je jich zásadní nedostatek, proto se touto finanční podporou snažíme přilákat nové lékaře a saturovat tak počty těch, kteří budou postupně odcházet do důchodu. Žádosti měst o dotace, o nichž jsme rozhodovali, se nyní týkají vybavení ordinací praktických lékařů a zubařů,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (za STAN).

Příspěvek na vybavení ordinací bude rozdělen podle pravidel dotačního programu. Obec Teplá získá 800 000 korun stejně jako město Bochov, kde budou z finanční podpory hrazeny modernizace prostor a vybavení ordinací pro praktické lékaře. Dotaci milion korun bude moci využít město Nová Role na vybavení ordinace zubaře a Mariánské Lázně získají 400 000 korun na částečné krytí odkoupení a vybavení ordinace praktika.

Dotační program na podporu vzniku ordinací všeobecných praktických lékařů a praktických lékařů pro děti a dorost, zubních lékařů a gynekologů v Karlovarském kraji již v minulosti využila i další města, například Bečov nad Teplou či Jáchymov. O poskytnutí finančních prostředků z krajské dotace bude rozhodovat ještě krajské zastupitelstvo.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky ordinace lékařů, vybavení ordinací pro praktické lékaře a zubaře, hejtman Petr Kulhánek, Karlovarský kraj, praktický lékař, zubní lékař, dotace, Mariánské Lázně, Bochov, Nová Role, Petr Kulhánek, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj poskytne tři miliony korun dalším obcím na zařízení ordinací pro praktické lékaře a zubaře  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.