Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Hrad Bečov bude hostit ojedinělou akci pro veřejnost. Předvedou se tam bezpečnostní složky státu

Ojedinělá mezirezortní akce bezpečnostních složek státu se uskuteční v prostředí národní kulturní památky v Bečově nad Teplou. Cílem je netradičně oslovit širokou veřejnost a mladou generaci s problematikou osobní bezpečnosti ve spojení s prezentací činnosti bezpečnostních složek státu v atraktivním prostředí hradu Bečov.

„Areál SHZ Bečov je díky pravidelným bezpečnostním cvičením, nejvyššímu možnému technickému a technologickému zabezpečení, vysoké úrovni výkonu bezpečnostní služby, protipožárnímu systému a bezpečnostnímu rámu jedním z nejbezpečnějších míst v ČR,“ říká Tomáš Wizovský, kastelán hradu a zámku Bečov.

Během dopoledne je na programu multimediální workshop zaměřený na témata osobní bezpečnosti a potencionálních rizik tzv. měkkých cílů, kybernetické gramotnosti či představení role armády ČR v dnešní společnosti. Speciálním bonusem „nedělní školy“ bude příspěvek Jiřího Míky zaměřený na teeanegery pod názvem „Kdo je připraven, není zaskočen“. Na poledne je nachystán slavnostní akt podpisu memoranda o spolupráci mezi státním hradem a zámkem Bečov a Vyšší policejní školou a Střední policejní škola MV ČR v Sokolově.

V průběhu dne pak bude v zámeckých zahradách představena dynamická ukázka práce Vězeňské služby ČR a policejních psovodů. Nebude chybět ani možnost vyzkoušet si nejúčinnější sebeobranu KRAV MAGA s hlavním instruktorem Josefem Miskolczim, prožít výcvik malého rytíře ve středověku či si prohlédnout s Radkem Jirsou výsledky práce odsouzených Věznice v Horním Slavkově, kteří získali hlavní cenu v mezinárodní soutěži vězeňského umění v polském Szumu.

Na hradních i zámeckých nádvořích budou informační stánky a vojenská, policejní i hasičská technika s možností nahlédnout do bojových, eskortních i zásahových vozů. Vyvrcholením dne pak bude závěrečná prezentace 25. výročí projektu BIS „RIDERS – aneb s rozumem a odvahou, rychle a přesně“.

Hrad a zámek Bečov představuje jedinečný soubor historických budov, z nichž nejvýznamnější je gotický hrad, renesanční palác a barokní zámek. Od roku 2002 je zde trvale vystavována unikátní ostatková schránka – relikviář sv. Maura, který je spolu s korunovačními klenoty nejcennější zlatnickou památkou České republiky.

Hrad a zámek Bečov se specializuje na edukace a sportovně-kulturní vyžití pro širokou veřejnost. Také díky těmto aktivitám se stal v roce 2013 Fakultním objektem Univerzity Karlovy, Pedagogické fakulty. Na základě dlouhodobé příkladné spolupráce s HZS Karlovarského kraje a stálému zdokonalování protipožárního systému se bečovský zámek stal v roce 2018 modelovým pracovištěm HZS Karlovarského kraje.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Státní hrad a zámek Bečov

Štítky bezpečnostní složky, hrad Bečov, cvičení, den bezpečnosti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hrad Bečov bude hostit ojedinělou akci pro veřejnost. Předvedou se tam bezpečnostní složky státu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.