Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Na modernizace a konektivitu škol získal Karlovarský kraj zhruba půl miliardy

Karlovarský kraj získal zhruba půl miliardy korun na modernizaci učeben ve školách a zlepšení jejich internetové konektivity. Jde o desítky jednotlivých projektů, které předkládaly školy, a to jak krajské, tak obecní.

„My jsme rádi, že jdeme do závěrečné fáze toho balíku modernizace učeben v našich středních školách. To jsou všechno projekty, které jsou podpořeny z programu Spravedlivá transformace v celkové výši zhruba 500 milionů korun, které jdou kromě zlepšování učeben i na lepší konektivitu škol," uvedl krajský radní pro školství Jindřich Čermák (Piráti).

V poslední balíku programu byly například odborné učebny na gymnáziích v Mariánských Lázních a Chebu. O posílení konektivity požádalo také Gymnázium Ostrov.

Podané projekty už byly schváleny a ve školách se realizují. V krajských školách se bude dělat ještě modernizace učeben na Pedagogické škole v Karlových Varech a modernizace učeben a bezbariérový vstup na Obchodní akademii Karlovy Vary. V obou případech jde o velké projekty za desítky milionů korun, doplnil Čermák, podle něhož by i tyto projekty měly v letošním roce projít alespoň výběrovým řízením na dodavatele.

Na modernizaci škol bylo původně vyčleněno z programu Spravedlivá transformace, který podporuje zlepšení podmínek v regionech postižených odklonem od těžby uhlí, méně peněz. Kraj ale zareagoval na velký zájem škol a finanční prostředky na tyto účely posílil.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky školy, internet, správa, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na modernizace a konektivitu škol získal Karlovarský kraj zhruba půl miliardy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.