Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

V Karlovarském kraji stále chybí přes 240 policistů do tabulkového stavu

V Karlovarském kraji stále chybí 241 policistů do plného tabulkového stavu, který je 1402 policistů. Situace se přitom příliš nelepší. Naopak v letošním roce se opět zvýšil počet odchodů policistů po dosažení pěti let služby, řekl ředitel Krajského ředitelství Policie ČR v Karlovarském kraji Michal Šavrňa po jednání se členy senátního výboru pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost.

„Policie se snaží ze všech sil v rámci náborových a propagačních akcí tyto lidi získat, ale příliš se nám to nedaří. Je to způsobeno mnoha faktory, zejména situací na pracovním trhu, kdy policie nemůže dosáhnout úrovně nabídek některých společností a firem," konstatoval Šavrňa. Jak ale řekl, existuje přislib, že by se služební příjmy měly zvyšovat. Podle něj by to mohlo personální situaci v policii zlepšit.

Podle předsedy senátního výboru Pavla Fischera (nez.) je podobný stav jako u policie i v armádě, kde také odcházejí zkušení vojáci a armáda stárne. „Je to na vládě, ale my jí v tom velmi rádi pomůžeme. Nabízí se třeba technická novela služebního zákona. Ale tam je tolik nuancí, že je potřeba, abychom si počkali, s čím přijde ministerstvo vnitra, než abychom něco vyšívali na koleně," řekl Fisher.

V Karlovarském kraji nejvíce policistů chybí u pořádkové policie, poté o dopravní policie. Z hlediska územního rozložení je na tom nejhůř Chebsko, kde chybí policistů nejvíce, policisté chybějí i na Sokolovsku a relativně nejlépe na tom je Karlovarsko. Podle Šavrni se už v minulosti sloučila některá oddělení a zlepšení fungování policie za omezeného počtu policistů je možné například lepší organizací výkonu služby.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, policie, zaměstnanost, senát, bezpečnost, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji stále chybí přes 240 policistů do tabulkového stavu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.