Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kraj spustil nový informační web s častými otázkami a odpověďmi

Lidé žádají otevření některých hraničních přechodů. Linka 112 je stále přetěžována zbytečnými hovory. Vedení kraje i měst čeká na rozhodnutí vlády ohledně případné celostátní karantény. Zavřeny by měly být i školky.

Karlovarský kraj nabízí nový informační web s častými otázkami a odpověďmi ke krizovým opatřením zavedeným vládou. „Jde o průběžně aktualizovanou a doplňovanou internetovou stránku, která vychází z dotazů živnostníků, občanů, cestujících a dalších tazatelů. Lidé, kteří se nemohou dovolat na informační linky, či nevědí, jak si některá krizová opatření vyložit, na stránce mohou najít potřebnou odpověď,“ uvedla mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje Jana Pavlíková s tím, že adresa stránky je http://www.kr-karlovarsky.cz/php/koronavirus/.

Vedení kraje rovněž eviduje žádosti pendlerů o otevření jiných hraničních přechodů, než jen Pomezí a Vojtanov. „Jedná se hlavně o lidi z okolí Božího Daru a Kraslic, ale vzhledem k nouzovému stavu nepředpokládám, že se něco bude měnit,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis.

Záchranáři stále evidují zbytečná volání na tísňovou linku 112. Znovu veřejnost upozorňují, aby volala na informační centrum Karlovarského kraje, které bylo zřízeno dnes. Kontaktní čísla jsou 950 380 180 a 950 370 180. „Informační centrum je v provozu nepřetržitě,“ uvedl mluvčí hasičů Martin Kasal.

V současné době vedení kraje i všech měst čeká na výsledky jednání vlády ohledně případného vyhlášení celostátní karantény. Zveřejněno bylo i možné celoplošné uzavření mateřských školek. Ty se už v pátek rozhodlo uzavřít vedení města Cheb.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto kr-karlovarsky

Štítky koronavir, bezpečnost, Karlovarský kraj, hejtman, vláda, Jana Pavlíková, Petr Kubis, Martin Kasal, Vojtanov, Boží Dar, Kraslice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj spustil nový informační web s častými otázkami a odpověďmi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.