Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Chodov chce zabránit vzniku problematické ubytovny, preventivně hodlá odkoupit penzion Harmonie

Město Chodov odkoupí od soukromého majitele známý penzion Harmonie. Cílem je zabránit tomu, aby aby v případě prodeje jinému zájemci, nevznikla z penzionu problematická ubytovna. Jeho konkrétní využití bude ještě předmětem diskuzí a jednání.

Radnice za objekt se zahradou a parkovištěm, který původně sloužil jako mateřská škola a v posledních letech pak jako penzion s restaurací, zaplatí přibližně 21 milionů korun. Záměr už odsouhlasilo poslední únorové zastupitelstvo. Harmonie leží téměř ve středu Chodova v centru jednoho z udržovaných sídlišť. „Chceme tak ve městě zabránit rozmachu obchodníků s chudobou,“ vysvětlil plán města na zabránní vzniku ubytovny starosta Chodova Patrik Pizinger (Místní)

Koupě Harmonie bude podle něj pro obyvatele Chodova každopádně přínosem. Město chce v následujících měsících vybrat z několika variant využití. Ve hřeje je například dům se zvláštním režimem (sociální služby), Alzheimer centrum (zdravotní služby), internát pro ubytování studentů či pedagogů v rámci zachování střední školy ve městě nebo startovací garsonky pro mladé lidi.

Dříve byla v uvedeném objektu mateřská škola, v posledních 20 letech slouží jako penzion s restaurací. Disponuje 25 zařízenými pokoji. Podle starosty je v dobrém technickém stavu a nevyžaduje náročnou rekonstrukci. Město by jej mělo koupit i s vybavením. V kraji také další města pořizují prázdné objekty, aby zabránila vzniku ubytoven a problémových lokalit. Sokolov například koupil dva objekty v centru města a hledá pro ně využití.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Martin Polák

Štítky penzion harmonie, problematická ubytovna, město Chodov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chodov chce zabránit vzniku problematické ubytovny, preventivně hodlá odkoupit penzion Harmonie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.