Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Karlovy Vary se vrhají na rekonstrukci atletického stadionu

Konec čekání. Karlovy Vary začnou v průběhu listopadu s dlouho slibovanou rekonstrukcí atletického stadionu v Tuhnicích. Město předalo plochu zhotoviteli, který si staveniště na téměř rok převzal. Po dokončení prací získá sportoviště nové dráhy i zázemí, které odpovídá kritériím pro pořádání krajských i celorepublikových atletických soutěží.

Zakázku za bezmála 40 milionů korun zpracuje firma Sport Construction, jež pracovalo na rekonstrukcích atletických stadionů také v Rumburku, Staré Boleslavi nebo Banské Bystrici. Město očekává, že část nákladů pokryje dotace od Národní sportovní agentury (NSA). S žádostí o dotaci na radnici aktuálně finišují.

Při předpokládaných nákladech ve výši téměř 38 milionů korun by až 70 procent takzvaných způsobilých výdajů mohla pokrýt právě dotace NSA. Nicméně rekonstrukci stadionu jsme připraveni financovat i čistě z vlastních zdrojů, protože současný stav atletického oválu a sektorů je již na hranici únosnosti,“ sdělil náměstek primátorky města pro oblast majetku Miroslav Vaněk (Karlovaráci).

Při opravách dělníci rozšíří ovál na osm drah, sprinterská rovinka jich získá mít devět. Přímo v dráze vznikne elektronický měřící systém. Po obou stranách rovinek vybudují stavaři sektory na skok do dálky. V severní části plochy, jež se nachází u hlavního vstupu na stadion, vyroste nový sektor pro technické disciplíny, jako jsou skok o tyči, hod oštěpem a vrh koulí. V jižní části plochy budou vytvořeny sektory pro skok do výšky a hody diskem a kladivem.

Stejně jako dosud, i nadále počítáme s tím, že vedle stovek atletů registrovaných ve dvou karlovarských klubech budou stadion pro svou přípravu využívat sportovci z mnoha dalších sportovních oddílů. Proto je součástí rekonstrukce i revitalizace vnitřní travnaté plochy, která dostane umělou závlahu. Nebude plnit jen funkci dopadové plochy pro vrhačské disciplíny, ale vznikne zde i fotbalové hřiště,“ dodal Vaněk.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Karlovy Vary

Štítky Karlovy Vary, rekonstrukce, Stadion, Atletika, Tuhnice, dotace, NSA, Národní sportovní agentura, SPORT Construction a.s., Banská Bystrica, Rumburk, Stará Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary se vrhají na rekonstrukci atletického stadionu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.