Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Karlových Varech hnijí jírovce. Pokácíme je a vysadíme třešně, hlásí lesníci

Ve špatné zdravotní kondici se nachází necelá stovka jírovců v Karlových Varech poblíž bývalého sanatoria Myslivna. Dřeviny hnijí, a tak lesníci rozhodli, že je pokácí. Po pracích vysadí v oblíbené lokalitě výletníků třešně. Při těžbě budou ale cesty volně přístupné.

Stromy se dostaly do potíží kvůli klíněnce, hnilobě i suchu. Karlovarští lesníci z Lázeňských lesů Karlovy Vary, které o porosty pečují, přistoupili na radikální řešení. Celkem dvaasedmdesát stromů pokácí i kvůli hrozícímu nebezpečí návštěvníků. Zelenou rozhodnutí dali rovněž památkáři, a tak těžbě nic nebrání.

„Stromy jsou ve stádiu rozpadu, místo se tak stalo nebezpečným pro všechny, kteří se pohybují v blízkosti uvedené lokality,“ sdělil na karlovarském webu ředitel lázeňských lesů Stanislav Dvořák

Po vykácení vysadí experti nové stromy. Tentokrát ovocné, které mají být odolnější vůči chorobám. Očekává se, že prostranství doplní třešně. Se sázením začnou lesníci začátkem listopadu. Společně novými dřevinami přibudou nové herní prvky či lavičky, což povede ke zatraktivnění lokality, kam pravidelně míří desítky lidí na procházku. Místo nedaleko bývalého ozdravného zařízení se má stát vítaným zastavením cestou na nedaleký Jelení skok nebo rozhlednu Diana. Podle lesáků je nutné při těžbě dbát bezpečnostních pokynů. Cesty v okolí sadu zůstanou přístupné. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Karlovy Vary

Štítky Lesy, Příroda, Karlovy Vary, Kácení, třešně, těžba, jírovec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlových Varech hnijí jírovce. Pokácíme je a vysadíme třešně, hlásí lesníci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.