Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Z chátrajícího areálu chce Ostrov vybudovat podnikatelský inkubátor

Ostrov na Karlovarsku chce z chátrajícího areálu v Jáchymovské ulici vybudovat podnikatelský inkubátor. Do městských pozemků, kde byl dříve technický dvůr, radnice několik desítek let neinvestovala. Nyní má město v plánu postavit tam nové haly, kde budou podnikatelské prostory i sklady na pronájem. Náklady na revitalizaci areálu se odhadují na 150 milionů korun, řekl dnes novinářům místostarosta Marek Poledníček (nez.).

Na přestavbu areálu má vedení města hotovou studii, která počítá s demoličními i stavebními pracemi. "Vzniknou tam tři zcela nové dílny, kam se mohou přestěhovat současné autodílny. Dále tři velkokapacitní sklady, kde může být třeba humanitární sklad. Místo staré výměníkové stanice se postaví zcela nový objekt. Celé to uzpůsobíme tak, aby průčelí vypadalo jako obchodní parter, kde budou vchody z ulice a výlohy," uvedl Poledníček.

Záměrem je tam vybudovat pět objektů. Jeden z nich nabídne skladovací prostory pro obyvatele města, které v Ostrově chybí. Počítá se i se sdílenými dílnami či kancelářemi. Objekty budou energeticky úsporné, v plánu jsou fotovoltaické panely či využívání odpadních vod.

Radnice už vyhlásila výběrové řízení na zhotovitele projektu. Stát by měl necelé dva miliony korun. Náklady na celý záměr se odhadují na 150 milionů korun. Z důvodu vysokých nákladů chce šestnáctitisícové město zažádat o dotace z evropských fondů. V případě neúspěšné žádosti bude město realizovat projekt postupně. Stavební práce by pak měly trvat asi čtyři roky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, stavby, hospodářství, Ostrov, Marek Poledníček, Karlovarský kraj, inkubátor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z chátrajícího areálu chce Ostrov vybudovat podnikatelský inkubátor  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.