Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Sokolov nechal zlikvidovat černou skládku u nádraží, místo pohlídá kamera

Sokolov nechal zlikvidovat nelegální skládku odpadu v Nádražní ulici, která patří ve městě mezi sociálně vyloučené lokality. Náklady na odstranění rozsáhlé černé skládky u zbouraného depa poblíž vlakového i autobusového nádraží vyšly zhruba na 300 tisíc korun. Na pořádek tam nově bude dohlížet kamera i jeden z pověřených místních obyvatel.

Skládku v sutinách po bývalém depu tvořili více než rok zejména místní občané. Při nedávných kontrolách městská policie zjistila, že v bytech žije podstatně více lidí, než je uvedeno v nájemní smlouvě. Počet odpadových nádob tak podle místostarosty neodpovídal faktickému počtu lidí žijících v bytech.

Situaci podle něj nevyřešilo udělování pokut ani jednání s majitelem. Z důvodu přibývání odpadu se proto radnice rozhodla, že ho uklidí. Zvažovala i možnost podání žádosti o dotaci na odstranění černých skládek, podmínky dotace ale nebyly podle místostarosty výhodné. O likvidaci odpadu se postarali zaměstnanci městské policie.

Město chce nyní problémovou lokalitu více hlídat. „Podařilo se zaměstnat pracovníka z úřadu práce, který to tam teď bude mít na starosti a bude dohlížet na to, aby tam nevznikaly další černé skládky. Je zaměstnán městskou policií na veřejně prospěšné práce. Městská policie tam dala také jednu kameru," řekl místostarosta Ladislav Sedláček (Hnutí pro město Sokolov).

Záměrem města je na místě po zbouraných nádražních budovách postavit parkoviště. Plánuje také, že tam vybuduje halu pro lehkou průmyslovou výrobu či sklady. Město na záměr připravuje projekt, s realizací chce začít po získání dotací. Bude usilovat o dotaci na regeneraci brownfieldů.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, odpady, Sokolov, černá skládka, videokamera, odpad, Úřad práce České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolov nechal zlikvidovat černou skládku u nádraží, místo pohlídá kamera  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.