Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ostrov prodal investorům dva velké pozemky, vznikne tam až šest desítek parcel

Ostrov na Karlovarsku prodal soukromým investorům dva velké pozemky pro výstavbu rodinných domů. Jsou v městských částech Květnová a Horní Žďár, kde by mělo vzniknout až šest desítek parcel. Náklady na zasíťování parcel a výstavbu silnice se odhadují na 40 milionů korun. Pro město samotné by to bylo příliš finančně náročné.

Pozemky prodala radnice investorům s podmínkou, že se budou držet již vybrané studie. „Ta počítá s tím, že tam bude spíše vesnické bydlení, žádné satelitní městečko či řadové domky. Musí se tam vybudovat dopravní infrastruktura a veřejné osvětlení, které poté předají do majetku města. Výstavba by měla být uskutečněna do šesti let," řekl místostarosta Marek Poledníček (nez.).

Jako první nabídla radnice k prodeji velký pozemek v Květnové o velikosti 42 tisíc metrů čtverečních. Prodal se za 14,7 milionu korun, investor nabídl za jeden metr čtvereční 350 korun. V plánu je tam podle studie 42 parcel.

O něco dráž se prodal pozemek jinému investorovi v části Horní Žďár. Cena za metr čtvereční byla téměř dvojnásobná, 600 korun, za celý pozemek investor zaplatil 14,4 milionu korun. Území o rozloze 24 tisíc metrů čtverečních počítá s výstavbou 20 parcel.

Sedmnáctitisícové město podporuje individuální výstavbu také finančně. Již řadu letu mohou obyvatelé Ostrova získat 150.000 korun na koupi pozemku a dalších 150 tisíc na výstavbu rodinného domku. Ročně nabídky využijí desítky zájemců.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Ostrov

Štítky ČR, stavby, reality, správa, Ostrov, pozemek, stavba, investor, Karlovarský kraj, Květnová, Marek Poledníček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ostrov prodal investorům dva velké pozemky, vznikne tam až šest desítek parcel  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.