Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na horách v západní části Krušných hor jsou stále dobré podmínky k lyžování

Na horách v Karlovarském kraji jsou stále dobré podmínky pro lyžaře. V provozu je většina vleků a kvalitní jsou také běžecké stopy, hlavně v okolí Božího Daru, Perninku či Bublavy.

V největším skiareálu v Krušných horách na Klínovci je otevřeno 28 ze 32 sjezdovek a 16 z 18 lanovek a vleků. Skiareál nabízí 26 kilometrů upravených tras. Na svazích leží půl metru zmrzlého sněhu. „Provoz areálu předpokládáme, jako každým rokem, vždy do Velikonoc. Večerní lyžování už bude probíhat pouze do konce března, a to každou středu, pátek a sobotu," uvedli správci na facebooku.

V západní části Krušných hor se dále lyžuje na Plešivci, Bublavě, Božím Daru či v Potůčkách. Lyžaři mohou využít upravené sjezdovky také v zimním areálu v Mariánských Lázních ve Slavkovské lese. Níže položený skiareál v Aši je mimo provoz.

Podmínky pro běžkaře jsou v regionu stále dobré. Společnost První Krušnohorská, která se stará o údržbu 250 kilometrů tratí Krušnohorské lyžařské magistrály, upravila lyžařské trasy v okolí mezi Božím Darem, Hřebečnou, Perninkem a Jelením a na loukách v okolí Vysoké Pece.

V Karlovarském kraji vystoupaly v posledních dnech teploty přes den i přes deset stupňů nad nulou, v noci ale opět klesaly hluboko pod bod mrazu. Následující dny by podle předpovědi meteorologů měly přinést mírné oteplení. Příští týden začínají v Karlovarském kraji jarní prázdniny.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky počasí, rekreace, hory, Karlovarský kraj, Krušné hory, Boží Dar, Pernink, Bublava, Velikonoce, Facebook, jarní prázdniny, Klínovec, Plešivec (Krkonoše)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na horách v západní části Krušných hor jsou stále dobré podmínky k lyžování  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.