Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Skiareály ve vyšších polohách Karlovarského kraje jsou na svátky připravené

Lyžařské areály ve vyšších polohách Karlovarského kraje jsou připraveny na vánoční svátky a postupně otevírají další sjezdovky. Spolehnout se ale musejí hlavně na umělý sníh, přírodního sněhu je zatím na západě Čech málo. Nejlepší podmínky pro lyžování jsou na Božím Daru a v okolí. Stav sjezdovek ale může ještě ovlivnit oteplení, které meteorologové očekávají na Štědrý den.

Největší areál v Krušných horách Klínovec bude v provozu i na Štědrý den. Od soboty pak po celý den včetně večerního lyžování. "Od 25. prosince budou v provozu všechny naše lanové dráhy, a to včetně lanovky Prima Express z Jáchymova. Ta bude v tento den zatím plnit pouze roli přepravní lanovky na vrchol i zpět do Jáchymova, než na 26. prosince připravíme i sjezdovku Jáchymovská. Další sjezdovky včetně Ronda nebo Moseru na Neklidu budou také připravené na 25. prosince," informují provozovatelé areálu Klínovec. Na Štědrý den budou sjezdovky v provozu jen do 13:00.

V provozu je i areál Novako na Božím Daru, kde je asi 50 centimetrů sněhu a v provozu jsou oba vleky i pohyblivý koberec pro děti.

Na Plešivci je upravená sjezdovka Renata. V sobotu 25. prosince by se mělo lyžovat od 9:00 do 16:00 včetně večerního lyžování od 18:00 do 21:00.

Ski areál Bublava chystá obnovení provozu na 25. prosince. "Dnes a zítra upravíme červenou sjezdovku a lanovku," uvedl areál na svém webu.

S běžeckým lyžováním je to zatím v Krušných horách horší, přírodního sněhu moc nenapadlo. Nicméně některé trasy jsou připravené. "Malý poprašek čerstvého sněhu výrazně zlepšil sjízdnost lyžařských tras ve vyšších polohách Krušných hor - především pro bruslaře, kteří se původním zmrzlém podkladu odrazili jen velmi obtížně. Slušné svezení je tak aktuálně například na Schuppenberské cestě nad Perninkem i na ní navazující Bučinské cestě," uvedla První Krušnohorská o. p. s., která se o lyžařské trasy v Krušných horách stará.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Klínovec

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Karlovarský, sjezdovka, Karlovarský kraj, Štědrý den, Krušné hory, Boží Dar, lanová dráha, Česko, Vánoce, Jáchymov, Moser

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skiareály ve vyšších polohách Karlovarského kraje jsou na svátky připravené  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.