Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vestavbu sálu do karlovarských Císařských lázní převezme nejspíš kraj

Vestavbu koncertního sálu do prostor Císařských lázní v Karlových Varech zřejmě převezme od města Karlovarský kraj. Předběžně se na tom dohodli zástupci Karlových Varů a kraje. Důvodem je to, že na vestavbu chtělo město využít dotace, ale investice do sálu, který bude uvnitř budovy, jež je v majetku kraje, by byla komplikovaná. Řekl to hejtman Petr Kulhánek (za STAN).

Podle původního plánu mělo vestavbu koncertního sálu projektovat a zaplatit město Karlovy Vary. S financováním by měla pomoci evropská dotace z programu ITI. Přidělení by ale mohly zkomplikovat majetkové vztahy. Obvykle není možné získat dotace na investici do objektu, který není v majetku žadatele.

Bavíme se o úpravě memoranda mezi městem a krajem. Došli jsme k závěru, že v momentě, kdy kraj umisťuje do svého objektu koncertní sál a rád by čerpal externí dotační peníze, tak by bylo vhodné, aby žadatelem byl Karlovarský kraj. Samozřejmě závazek příspěvku ze strany města zůstává beze změny. Bude otázka jeho výše, protože ve finále by měl sál být lacinější, než se předpokládalo,“ uvedl Kulhánek.

Vestavba koncertního sálu je nyní ve fázi projektové přípravy a kraj chce cop nejdříve vyhlásit výběrové řízení, a to metodou Design and Build, kdy dodavatel zpracuje projekt a zároveň dodá i stavbu. Podle Kulhánka by se stavební práci mohly začít na jaře příštího roku. Vestavba by se měla provádět snesením konstrukce sálu střechou Císařských lázní. Odhadované náklady byly původně 100 milionů korun, zdá se ale, že by cena mohla klesnout na zhruba 60 milionů korun.

Samotné Císařské lázně podstupují nyní postupnou rekonstrukci, která by měla skončit v červnu 2023. Aktuální cena zakázky je včetně nákladů, které vznikly dodatečně, 853 milionů korun.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Roman Kořínek

Štítky Karlovy Vary, Kulhánek, Památka, Majetek, lázně, Petr Kulhánek, koncertní síň, Karlovarský kraj, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vestavbu sálu do karlovarských Císařských lázní převezme nejspíš kraj  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.