Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hotely v Karlových Varech strádají více než na jaře, některé skončí

Pro hotely v Karlových Varech je podzimní vlna koronaviru horší, než byla jarní. Podle průzkumu, který si udělalo karlovarské infocentrum, zřejmě některé z nich letošní rok nepřežijí, některé plánují otevření možná až na jaře, řekla primátorka největšího českého lázeňského města Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

"Bohužel, většina hotelů, větších hotelových zařízení, jsou uzavřené, ať je to Pupp, Plaza, bude se zavírat Thermal. To uzavření je v důsledku toho, že není poptávka. Sice nejsou uzavřené hranice, ale jsme červení pro většinu Evropy. Většina přemýšlí, jestli vůbec otevřou na začátek sezony od 1. května," uvedla Andrea Pfeffer Ferklová.

Podle ředitele karlovarského infocentra Josefa Dlohoše je situace výrazně horší než na jaře. "Situace, která nastala ve druhé vlně, je tristní. Dělali jsme dotazníkové šetření, jak na tom hotely jsou teď, a výsledky jsou velmi negativní. Rozdíl je v tom, že při té jarní vlně měly hotely před sebou vidinu hlavní sezony, teď mají před sebou mimosezonu, kdy ví, že nevydělají tolik jako v hlavní sezoně. A jsou nuceni z 85 nebo 90 procent zavřít. Mnoho z těch hotelů tuto situaci nepřežije," uvedl Josef Dlohoš.

Jde podle něj především o menší hotely, kterým se ani v dobrých dobách příliš nedařilo, neměly nastavené ceny a oslovené trhy a spíše spoléhaly na to, čím lákaly Karlovy Vary jako celek.

Přes léto návštěvnosti a oživení cestovního ruchu výrazně pomohla městská kampaň na podporu turistiky. Město do ní vložilo 50 milionů korun. A i díky ní se ve třetím čtvrtletí letošního roku podařilo nejen do kraje přilákat srovnatelný počet turistů jako loni, ale dokonce i o 2,8, procenta více, a to hlavně českých návštěvníků. Zatímco meziročně cizinců přijelo ve třetím čtvrtletí jen 52,5 procenta, hostů z Česka bylo 162,1 procenta.

Podobnou masivní investici do podpory cestovního ruchu si ale město už nebude moci znovu dovolit. Přesto chce turistice ve městě, které je na ní z velké části závislé, pomoci. Podle Pfeffer Ferklové je návrh navýšit peníze pro infocentrum o 13 milionů korun. "To znamená, že by každý měsíc bylo milion na podpůrnou kampaň, a to by mohlo pomoci, abychom se znovu nadechli daleko rychleji," dodala primátorka Karlových Varů.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mmkv

Štítky ČR, hotely, koronavirus, správa, K.Vary, Karlovy Vary, jaro, hotel, Andrea Pfeffer Ferklová, ANO 2011, Grandhotel Pupp, Evropa, Hotel Thermal, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hotely v Karlových Varech strádají více než na jaře, některé skončí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.