Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Lídři nejsilnějších stran v Karlových Varech jsou už většinou známí

Týden před termínem k podání kandidátních listin pro komunální volby jsou v Karlových Varech známí hlavně lídři stran, které mají šanci získat v zastupitelstvu významný podíl. Obhajovat své křeslo chce i karlovarská primátorka Andrea Pfeffer Ferklová z ANO.

I když ANO oficiálně svou kandidátku zatím nepředstavilo, primátorka Andrea Pfeffer Ferklová řekla, že se bude o nominaci usilovat. Ve funkci je čtyři roky, po které na magistrátě řídí koalici složenou z ANO, Karlovaráků a ODS.

Svého lídra představila i ODS, která bude kandidovat v letošních komunálních volbách pod hlavičkou koalice Spolu, jež uspěla v parlamentních volbách. V čele kandidátky stojí Jiří Vaněček, dlouholetý předseda regionálního sdružení ODS v Karlovarském kraji. Karlovaráci nominovali do čela kandidátky Václava Skuhravého, hokejistu a trenéra.

Ze současných opozičních stran v zastupitelstvu Karlových Varů představili své kandidáty Piráti i Karlovarská občanská alternativa (KOA). Jedničkou kandidátky Pirátů v Karlových Varech bude Barbora Hradečná. Za KOA, která měla hejtmana osm let, bude jako lídr letos kandidovat Michaela Tůmová.

Před čtyřmi lety v Karlových Varech kandidovalo 15 stran, hnutí a koalic. Do zastupitelstva, které má 35 členů, dostalo své zástupce šest subjektů. Vyhrálo hnutí ANO s 12 mandáty, osm mandátů získali Karlovaráci a ODS s podporou Strany soukromníků ČR a Mladých konzervatistů obsadila tři křesla.

Nejsilnější opoziční stranou se stala KOA s pěti mandáty a Piráti, kteří získali stejný počet, tedy pět mandátů. Dva zastupitelé jsou za KSČM.

Podzimní komunální volby budou 23. a 24. září. Kandidátky musejí strany podat nejpozději 19. července do 16:00.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, volby, obce, Karlovy Vary, ANO 2011, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, Andrea Pfeffer Ferklová, ODS, Česká pirátská strana, koalice, Karlovarská občanská alternativa, volby do Poslanecké sněmovny PČR, Václav Skuhravý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lídři nejsilnějších stran v Karlových Varech jsou už většinou známí  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.