Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Chebské divadlo v červnu představí tři premiéry

Západočeské divadlo v Chebu představí v červnu v premiéře tři inscenace, které nazkoušelo během uplynulých devíti měsíců koronavirových omezení. Čtvrtá premiéra čeká diváky v září. Premiérovým hracím dnem zůstává i v tomto nahuštěném programu sobota, informovala Martina Pokorná z divadla.

"První premiéra je plánovaná na 5. června. Půjde o satirickou komedii Jiřího Havelky Společenstvo vlastníků, která si diváckou oblibu získala při uvedení své filmové verze. Zachycuje schůzi vlastníků bytových jednotek v jednom domě, čímž zároveň nahlíží do mikrosvěta rozdrobené české společnosti. V Chebu se Společenstvo vlastníků bude hrát v režii Jiřího Bábka a k vidění bude téměř celý chebský soubor včetně několika hostů. Předpremiéry jsou plánovány na 2. a 3. června, reprízy pak na 8. a 24. června," uvedla Martina Pokorná.

Následující sobota 11. června bude patřit moli?rovské komedii Tartuffe. Klasickou satiru o podvodníkovi, který ovládne celou domácnost měšťana Orgona a pod rouškou mravopočestnosti málem zničí celou jeho domácnost, v Chebu režíroval Petr Mikeska. V titulní roli se představí Jan Hanny Firla, Orgonem bude Viktor Braunreiter a jeho manželkou Elmírou Pavla Janiššová. Nestárnoucí komedii o manipulaci, přetvářce a moci bude možné zhlédnout i v reprízách 16. června nebo 1. července.

Závěrem měsíce obohatí repertoár bláznivá britská komedie Hra, která se zvrtla autorů Henryho Lewise, Jonathana Sayera a Henryho Shieldse. Příběh nadšených a houževnatých ochotníků, bojujících na jevišti s Murphyho zákony, slaví úspěchy po celém světě. Západočeské divadlo v Chebu ho uvádí v koprodukci s činohrou Karlovarského městského divadla v režii Zdeňka Bartoše poprvé v sobotu 26. června, a poté 29. a 30. června.

V červenci se většina představení Západočeského divadla přesune do venkovního prostoru, do rokle naproti divadlu. Provoz divadla je i přes uvolnění přizpůsoben aktuálně platným opatřením vlády. Podmínky pro diváky proto divadlo aktualizuje na svých webových stránkách.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto divadlo cheb

Štítky ČR, divadlo, premiéra, Cheb, Karlovarský kraj, Západočeské divadlo, Martina Pokorná, komedie, Jiří Havelka, Petr Mikeska, Henry Lewis, Zdeněk Bartoš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chebské divadlo v červnu představí tři premiéry  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.