Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Karlových Varech začnou tři dopravní stavby, odložené kvůli filmovému festivalu

V Karlových Varech začnou tři dopravní stavby, které měly být zahájeny už před začátkem filmového festivalu. Oprava konzolové lávky naproti hotelu Thermal, Festivalového mostu a části Bezručovy ulice se ale po dohodě města s festivalem a dodavateli posunula až po skončení filmového svátku. Nezasáhne tak tolik do dopravy v době, kdy do města míří tisíce lidí. Termíny by ale měly být i přes posunutí začátku zřejmě dodrženy.

„Je pravda, že jsme chtěli zahájit tyto stavby před festivalem. To byl náš záměr jako vedení města. Po konzultaci s festivalem jsme ale byli požádáni, jestli by s tím nešlo začít až po konání festivalu. Měli jsme před festivalem jednání se zhotoviteli staveb, kde jsme se domluvili, že se budou snažit dodržet termín. Konzolová lávka už má předaná staveniště, Festivalový most má také předané staveniště a Bezručova ulice se bude předávat tento týden," řekl novinářům náměstek primátorky Petr Bursík (ODS).

Konzolová lávka nad řekou Teplá naproti Thermalu nese chodník, který často využívají návštěvníci města, o to více v době filmového festivalu. Z lávky například sledují diváci i příjezdy hvězd na červený koberec nebo zahajovací koncert. Po dobu opravy bude chodník pět měsíců uzavřen. Oprava má stát 7,6 milionu korun bez DPH.

Automobilový provoz omezí oprava části Bezručovy ulice, která spojuje obchodně správní část města a lázeňskou zónu. Rekonstrukce a zpevnění svahu pod silnicí přijde bezmála na 40 milionů korun bez DPH. Podobně i oprava Festivalového mostu, který je jedinou příjezdovou cestou k hotelu Pupp, by v době festivalu byla komplikací. Začne tedy až nyní. Práce mají stát asi 35 milionů korun bez DPH. Po dobu výstavby nového mostu bude k dopravě k Puppu sloužit provizorní most, postavený vedle.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, správa, silnice, stavby, Karlovy Vary, filmový festival, festival, lávka, Hotel Thermal, Grandhotel Pupp, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlových Varech začnou tři dopravní stavby, odložené kvůli filmovému festivalu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.