Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sokolov postaví na sídlišti Michal tři nová parkoviště s téměř 200 místy

Sokolovská radnice plánuje na největším sídlišti Michal stavbu tří parkovišť s celkem asi 200 místy. Obyvatelé si je budou moci za poplatek pronajmout. Město tím chce vyřešit problém s nedostatkem parkovacích míst. První parkoviště už se staví, další dva parkovací domy se teprve připravují. 

Před nedávnem byla na sídlišti zahájena stavba parkoviště u vodárny. Investice sokolovských technických služeb SOTES a města činí 11,5 milionu korun. SOTES financuje stavbu parkoviště, město příjezdovou cestu. Vzniknout by tam mělo okolo 80 parkovacích míst. Půjde o parkoviště za závorou a místa si obyvatelé budou moct pronajmout.

Na dva parkovací domy, které chce město postavit ve Slavíčkově ulici, se připravuje projektová dokumentace, u jednoho už je projekt před dokončením. Vzniknout by na nich mohla i takzvaná zelená střecha. Náklady na výstavbu jsou kolem 25 až 30 milionů korun. Jejich přesnou podobu a cenu ukážou až hotové projekty. V prvním bude k dispozici 60 parkovacích míst, sousední jich nabídne 50. Místa v parkovacích domech budou placená.

"Zatím jsme v radě ani v zastupitelstvu nediskutovali o tom, za jakou částku to umožníme, ale je potřeba se připravit na to, že kdo bude chtít mít parkování jisté, tak bude muset za to něco zaplatit," řekl místostarosta Sokolova Jan Picka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky parkoviště, sídliště Michal, parkování, parkovací místa, Sokolov, sídliště, Jan Picka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolov postaví na sídlišti Michal tři nová parkoviště s téměř 200 místy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.