Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vánoční trhy v Karlovarském kraji budou znovu v plném rozsahu

Velké vánoční trhy v Karlovarském kraj budou letos po dvou letech opět bez omezení. Města nebo památky ani neplánují velké úspory kvůli cenám energií. V jinak těžkých časech chtějí nabídnout lidem alespoň vánoční oslavy v plném rozsahu.

V Karlovarském kraji jsou největší vánoční trhy v Chebu a Karlových Varech. V Chebu se nové vedení města rozhodlo, že letošní vánoční trhy budou znovu v plném rozsahu.

„Neplánujeme jiné změny, než nabízí program. Bude tržiště, bude osvětlení náměstí, bude fungovat ledová plocha. I s tím, že v minulých letech se zavedlo ruské kolo, tak to bychom chtěli také obnovit. Vyžádáme si ale všechny revize a dokumenty od provozovatele,“ řekl místostarosta Chebu Michal Pospíšil (ODS). Narážel tak na to, že ruské kolo mělo v minulých letech poruchy a výpadky.

Chebské vánoční trhy začnou 26. listopadu a potrvají do 26. prosince. Ledová plocha na náměstí bude ale v provozu déle, do 2. ledna, aby si zejména děti mohly zabruslit v době vánočních prázdnin. Jediným úsporným opatřením bude omezené vánoční osvětlení v okolních ulicích, například v Májové. Chebské vánoční trhy by měly stát podobně jako v předcovidových letech přes pět milionů korun.

Ve stejnou dobu začnou vánoční trhy i v Karlových Varech, po dvou letech omezení také v plném rozsahu. Lázeňská část města bude vyzdobena od Thermalu až k hotelu Pupp. Hlavní část vánočních trhů včetně kulturního programu se bude odehrávat na Mlýnské kolonádě. Menší část stánků bude i ve Dvořákových sadech. Slavnostní rozsvícení vánočního stromu bude na prostranství před hotelem Thermal 27. listopadu. Odhadované náklady na pořádání trhů jsou okolo dvou milionů korun.

Vánoční atmosféru nabídne i hrad Loket, kde chystají Krušnohorské vánoční trhy na 10. a 11. prosince. „Věříme, že tentokráte se tato akce na hradě uskuteční, poslední dva ročníky byly zrušeny kvůli covidu. Při této akci samozřejmě bude hudba, prodejní trhy, jídlo a vánoční atmosféra hradu. V rámci akce bude přístupná vánoční výstava a výstava děl, která došla v rámci výtvarné soutěže Andělé,“ uvedla ředitelka o. p. s. Hrad Loket Jana Těžká.

Na programu a stáncích hrad šetřit nebude. „Co se všeobecně osvětlení týká, tak jsme stáhli venkovní nasvícení hradu denně do 22 hodin a vyměnili všechna osvětlení na ledková, která nám uspoří více jak polovinu energie oproti těm, co tam byla,“ dodala Těžká.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto karlovyvary.cz

Štítky ČR, zábava, správa, Vánoce, Karlovarský, vánoční trhy, Karlovarský kraj, osvětlení, hrad, Cheb, Karlovy Vary, Michal Pospíšil, ODS, Loket, Hotel Thermal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční trhy v Karlovarském kraji budou znovu v plném rozsahu  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.