Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Lyžařské areály v Karlovarském kraji jsou ve čtvrtek kvůli silnému větru zavřené

Většina lyžařských středisek v Karlovarském kraji přerušila ve čtvrtek kvůli silnému větru provoz. Zastavení lanovek a vleků je zatím naplánováno pouze na jeden den. Skiareály hlásí, že jsou na víkend připravené, panují v nich velmi dobré podmínky pro lyžování.

Vítr ve čtvrtek ráno dosáhl na Klínovci u Božího Daru rychlosti až 134 kilometrů v hodině. "Vzhledem k silnému větru je z důvodu bezpečnosti dnes skiareál kompletně uzavřen. Síla větru může způsobit pohyb volných předmětů, větví a podobně a hrozí tak nebezpečí úrazů. Ve čtvrtek odpoledne by měl vítr slábnout a v pátek 18. února očekáváme již standardní provoz," uvedli provozovatelé areálu na svém webu.

Na Klínovci jsou připravené všechny lanové dráhy a všechny sjezdovky o celkové délce 31 kilometrů. Minulý víkend areál navštívil rekordní počet počet lidí, v sobotu bylo lyžovat kolem 7400 lidí, v neděli 6000. Skiareál hlásí na nadcházející víkend ideální podmínky k lyžování. Sníh na sjezdovkách je čerstvý, dosahuje výšky 120 centimetrů. V provozu je také večerní lyžování.

Uzavřený je dnes také druhý největší areál v Karlovarském kraji na Plešivci. V pátek by měl vítr slábnout, areál by měl být už opět v provozu. Pro návštěvníky je upraveno šest sjezdovek se 70 centimetry sněhu. Lyžaři mohou využít také večerního lyžování, a to každé úterý, čtvrtek a v sobotu od 18:00 do 21:00 na sjezdovce č.1 Hana.

V provozu dnes v západní části Krušných hor není ani skiareál na Božím Daru či na Bublavě. Rodinný areál Novako na Božím Daru je uzavřený kvůli výpadku elektřiny. Energetici hlásí v Karlovarském kraji desítky tisíc odběratelů bez proudu. Novako uvedlo, že po spuštění elektřiny opět otevřou. Kvůli silnému větru a výpadku elektrické energie se dnes nelyžuje ani v lyžařském středisku v Aši či v Mariánských Lázních.

Podmínky se mírně zhoršily na běžeckých trasách. Středa přinesla výrazné oteplení, dnes zase vydatně prší a fouká silný vítr, který láme stromy a větve. "Déšť bude ustávat během čtvrtečního dopoledne, a pokud to povětrnostní podmínky a stav sněhové pokrývky dovolí, proběhla by během dnešního odpoledne úprava stop, před ochlazením," uvedla na webu společnost První Krušnohorská, která se stará o údržbu 250 kilometrů tratí krušnohorské lyžařské magistrály.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareal Klínovec

Štítky lyže, hory, sníh, vítr, lyžařské areály, vichřice, Karlovarský kraj, lyžařské středisko, sjezdovka, Boží Dar, Klínovec

Lyžařské areály v Karlovarském kraji jsou ve čtvrtek kvůli silnému větru zavřené  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.