Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Centrum Božího Daru je narvané k prasknutí. Zvolte pro výlet jinou destinaci, prosí město

Všechna parkoviště v horském městě jsou zaplněna do posledního místa, snaha lidí dostat se do přírody na čerstvý vzduch je sice pochopitelná, městu to však přidělává problémy. Přibývá zde také karavanů, zastavené lanovky pak mnozí nahrazují vlastní dopravou auty.

„Parkoviště obsazena. Děkujeme za váš obrovský zájem. Zvolte prosím jinou krušnohorskou destinaci pro váš odpolední výlet,“ tak informuje město na svých sociálních sítích.

Na Božím Daru už od minulého týdne přibývá karavanů, na sjezdovkách lidé nepojízdné vleky řeší vlastní dopravu auty. Na svazích se hromadí desítky a desítky lidí, kteří zde s dětmi sáňkují a užívají si zimní radovánky. Malému městu to však přidělává jen další starosti.

„V posledních dnech se to rozmohlo. Normálně jde o jednotky karavanů, před pár dny jsem jich napočítal asi deset. Bohužel po některých zůstává na parkovišti nepořádek. Například vylévají obsah z chemických záchodů do přírody," tak komentoval situaci starosta Jan Horník (STAN).

Záběr z webkamery ve Skiareálu Klínovec, 1. ledna 2021 v půl čtvrté odpoledne

S nelibostí se dívá město i na fenomén lyžařů, kteří místo uzavřených vleků a lanovek volí kyvadlovou dopravu vlastními auty. „Dělo se to i v době, kdy se ještě prodávaly skipasy. Jde o skupiny tří čtyř lidí, kdy jeden z nich jezdí autem a ostatní nabere pod svahem a vyveze je zase na kopec," popsal starosta horského města.

Pokud by tento trend měl narůstat, muselo by město podle Horníka zvážit úpravy pravidel pro parkování. „My jsme nechali první hodinu zdarma, aby lidé, kteří nechtějí lyžovat, ale chtějí si jen dojet na Klínovec rozhlédnout se a projít, nemuseli platit. Ale možná to změníme," zvažuje starosta Božího Daru.

Současná vládní opatření proti koronaviru se horského města dotýkají velmi výrazně. Boží Dar žije hlavně z turistického ruchu, a to zejména zimního. Nyní, když jsou zavřené hotely a nově nesmí fungovat ani lyžařské areály, přichází o příjmy z poplatků nejen město, ale hlavně sami podnikatelé, kteří jsou odříznutí od příjmů z turismu.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook: Boží Dar v Obrazech

Štítky Boží Dar, koronavirus, covid-19, opatření, lyže, zima, hory, doprava, karavan, výlet, Jan Horník, Instagram, příroda, Starostové a nezávislí, lanová dráha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vladimír Štaif

Samí chudí hospodští a jiní podnikatelé, co nemohou podnikat a nemají na živobygtí, jak říkal Jurečka dneskamuv Partii u Tománkové. Nebo, že by to byla ta druhá polovina poslanců co nejsou ve sněmovně, ale berou ne 60% ale 100% a nepotřebují ten přídavek 80000,- k poslaneckýmu platu, nebo to nepotřebuje jen ten Bartoš?

Neděle, 3. ledna 2021, 17:09Odpovědět

Centrum Božího Daru je narvané k prasknutí. Zvolte pro výlet jinou destinaci, prosí město  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.