Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Moderní aquapark dostává reálné obrysy, odborníci navrhují více saun a atrakcí

Plány chebské radnice, vybudovat ve městě moderní aquapark posvětila i agentura, která záměr posuzovala z hlediska ekonomické náročnosti provozu, konkurenceschopnosti i vhodnosti umístění. Takzvaný oponentní posudek bude nyní vedení města projednávat v koalici a bude chtít slyšet i názor opozice.

„Nejedná se o jednoduchý a hlavně levný projekt. Jsme si vědomy toho, že se realizace bude prolínat i do budoucího zastupitelstva a proto chceme znát názory opozice a dojít pokud možno ke shodě,“ vysvětluje Antonín Jalovec (VPM), starosta města Chebu.

Nový aquapark by měl stát zhruba tři sta milionů korun a z předešlých studií, které zkoumali možnosti jeho umístění, nadále vychází nejlépe lokalita zvaná Mírový sad. „To nám potvrdila i zmiňovaná oponentura. Ta naopak naše původní plány rozšiřuje o další sauny a některé atrakce, neboť bere v úvahu konkurenční bazény a aquaparky a to nejen na české, ale i na německé straně hranice. A pokud máme být konkurenceschopní, musíme nabídnout opravdu atraktivní centrum,“ pokračuje dále starosta.

Ten je velmi potěšen zejména vypočítanými ekonomickými ukazateli, které předpokládají, že by se finanční náročnost provozu mohla pohybovat blízko nuly. A to je pro radnici jedno z velmi důležitých ukazatelů, neboť v současné době město vlastní bazén, na jehož provoz ročně doplácí zhruba šest milionů korun. V případě nového aquaparku chce radnice pro město co nejnižší finanční zátěž.

„Předpokládáme, že by celý projekt měl zahrnovat plavecký bazén, relaxační zónu, saunový svět a venkovní biotop. Stavba celého komplexu by měla být jedním z největších investičních projektů města v jeho historii,“ dodal Antonín Jalovec.

Jeho kolega místostarosta města Ladislav Hrubý (VPM) před časem uvedl, že město hledá možnosti financování celého projektu. Tu zatím nejvýhodnější vidí radní Chebu v dotaci od Národní sportovní agentury, která má jeden z programů zaměřen právě na realizace sportovišť a bazénů. „Musíme nyní zjistit, zda náš koncept této dotační výzvě odpovídá a zda je reálné dotaci získat. Máme ještě zadánu ekonomickou studii celého projektu a třetí věcí, kterou řešíme, jsou podmínky územního a stavebního řízení,“ doplňuje Ladislav Hrubý s tím, že i kdyby šlo všechno úplně hladce, nezačne realizace tohoto projektu dříve, než na podzim roku 2022.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Cheb, bazénové centrum, projekt, investice, Karlovarský kraj, aquapark, radnice, Ladislav Hrubý, Národní sportovní agentura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Moderní aquapark dostává reálné obrysy, odborníci navrhují více saun a atrakcí  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.