Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Mariánské Lázně budou hospodařit s rozpočtem ve výši 415,4 milion korun

Mariánské Lázně budou v příštím roce hospodařit s příjmy 289,6 milionu korun a výdaji 415,4 milionů korun. Plánovaný schodek rozpočtu 125,8 milionu korun radnice pokryje z rezervního fondu. Díky dobrému hospodaření z předchozích let si tak město nemusí brát v příštím roce úvěr, řekl starosta Martin Kalina (Piráti). Rozpočet schválili zastupitelé tento týden.

"Nemá cenu popírat, že se rozpočet rodil dosti obtížně. Na stole bylo od září postupně mnoho variant a museli jsme rozhodovat o prioritách. Nakonec jsme postupnými kroky došli k návrhu rozpočtu, který pro rok 2021 počítá se schodkem 125,8 milionu korun," uvedl Martin Kalina.

Zhruba 22 milionů korun schodku tvoří běžné výdaje města a 104 milionů jsou investiční výdaje.

Město plánuje, že z investic by mělo být více než 46 milionů korun kryto dotacemi. "Město musí akce samozřejmě předfinancovat, ale postupem času se velké částky do rozpočtu vrátí a mohou být opět použity k dalšímu rozvoji," řekl Kalina.

Mezi největší investice města v příštím roce patří první polovina rekonstrukce domu Chopin na Hlavní třídě za 38 milionů korun, výměna a modernizace veřejného osvětlení v Úšovicích za 30 milionů a zpracování projektové dokumentace pro rekonstrukci budovy radnice za osm milionů.

Mariánské Lázně s 13.000 obyvateli letos hospodařily se schodkovým rozpočtem s příjmy 307,3 milionu korun a výdaji 383,6 milionu korun. Na investice vyčlenilo město téměř 78 milionů korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky ČR, správa, hospodářství, rozpočet, M. Lázně, 2021, Mariánské Lázně, Martin Kalina, Česká pirátská strana, investice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mariánské Lázně budou hospodařit s rozpočtem ve výši 415,4 milion korun  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.