Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Celníci opět zadrželi padělky textilu i pracích prášků

I v době pandemie pokračují karlovarští celníci v boji proti prodeji padělků. Při kontrolách provozoven v Karlovarském kraji tentokrát zajistili 250 kusů padělků v hodnotě téměř dva miliony korun.

„Začátkem prosince se naši celníci zapojili do celostátní akce zaměřené na ochranu práv duševního vlastnictví. Ve dvou provozovnách v karlovarském regionu zajistili 240 kusů zboží, jež vykazovalo znaky padělků, čímž by mohlo dojít k porušení práv duševního vlastnictví. Celníci zajistili trička, mikiny, hodinky, batohy, kabelky, peněženky, textilní roušky, ale také dezinfekční přípravky Bref,“ popisuje Lenka Havelková, zástupce tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj s tím že hodnota zajištěného zboží, vyjádřená v cenách originálních výrobků, by činila bezmála 1,5 milionu korun.

Na další kontroly se celníci vydali před pár dny. Ve dvou provozovnách v Aši a Novém Sedle zajistili další zboží vykazující znaky padělků. Tentokrát se jednalo opět o textilní roušky, ale také o padělky pracích prášků REX. „Zadrželi téměř 300 kusů výrobků v hodnotě téměř 200 tisíc korun,“ pokračuje zástupce tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj.

Ve všech případech se jednalo o zboží, které prodejci nabízeli jako originály světoznámých značek. Nejčastěji to byly značky Nike, Puma, adidas, Michael Kors, GUCCI, Rolex, Chanel a další. Všechny případy byly předány k dalšímu řízení právnímu oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj.

„Přestože stánkařům hrozí zajištění zboží i peněžité tresty, zboží, které porušuje práva duševního vlastnictví, opakovaně nabízejí. I proto budou karlovarští celníci v kontrolách i nadále pokračovat a svými zásahy tak chránit jak spotřebitele, tak majitele práv duševního vlastnictví,“ dodala Lenka Havelková.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto celní správa

Štítky celní správa, padělky, prací prášky, Karlovarský kraj, právo, duševní vlastnictví, Nike, Gucci, Chanel, Rolex, Michael Kors, , Nové Sedlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci opět zadrželi padělky textilu i pracích prášků  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.