Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hokejisté Karlových Varů porazili Brno 5:3 a ukončili sérii výher Komety

Hokejisté Karlových Varů porazili v předehrávce 16. kola extraligy Brno 5:3 a připsali si teprve druhou výhru v posledních osmi zápasech. Kometa, které chyběl v sestavě nejproduktivnější hráč týmu Peter Mueller, neuspěla po sérii tří výher. Energie rozhodla o vítězství ve druhé třetině, ve které se třikrát prosadila.

V úvodu byli aktivnější domácí. Již v první minutě nebezpečně střílel Flek, o chvíli později minul hostující branku Průžek. Na druhé straně si zajímavé střelecké příležitosti vypracovali Mallet s Haščákem. Účet zápasu otevřel v 9. minutě Kollár, který se po vyhraném buly zmocnil puku a překonal bezmocného Novotného.

Západočeši vyrovnali ve 12. minutě, kdy se po přečíslení dva na jednoho prosadil Koblasa. Energie se však z vyrovnaného stavu neradovala dlouho, o dvě minuty později neudržel Novotný střelu Malleta a pro Rákose již nebyl problém puk zasunout za brankovou čáru.

Ve 22. minutě uplynulo pouhých sedm sekund z první přesilovky Západočechů, když nikým neatakovaný Kracík nechytatelnou střelou vyrovnal a připsal si první gól v sezoně. Povzbuzená Energie se dále tlačila do útoku a díky zvýšené aktivitě ji ve 24. minutě posunul do vedení Osmík, který také skóroval poprvé v extraligovém ročníku.

Atraktivní útočný hokej pokračoval i po zbytek druhé části. Třetí branku Brna měl na hokejce Holík, po jeho střele ale jen zazvonila tyč karlovarské branky. Desetiminutovku hrůzy pro Kometu tak naopak zakončil v další přesilovce kapitán Vondráček.

V závěrečné třetině Karlovy Vary dlouho pozorně bránily, hostům se ale při power play podařilo v 59. minutě zásluhou Holíka snížit. Brněnský útočník, který měl doposud na svém kontě 11 asistencí, si také připsal první gól v sezoně. Vyrovnat ale Kometa nedokázala, při pokračující power play se o pátý gól domácích postaral Kohout.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Energie Karlovy Vary

Štítky Sport, hokej, extraliga, 16. kolo, Karlovy Vary, Brno, FOTO, FC Zbrojovka Brno, HC Energie Karlovy Vary, Peter Mueller, hokejista, energie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Karlových Varů porazili Brno 5:3 a ukončili sérii výher Komety  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.