Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Policie prověřovala údajné kupčení hlasů v domovu pro seniory u Nejdku

Anonym na Karlovarsku oznámil na policii údajné kupčení s hlasy v domově pro zdravotně postižené v Rudné u Nejdku. Případem se policisté zabývají. Oznámili to na sociální síti X (dříve Twitter).

„Na Karlovarsku jsme přijali anonymní oznámení týkající se údajného kupčení s hlasy v domě pro osoby se zdravotním postižením, kterým se nyní zabýváme,“ uvedli policisté na sociální síti X. Případ policie vyšetřuje, okolnosti ale podle vyjádření na X nenasvědčují tomu, že by byl spáchán trestný čin či přestupek. 

Případem se zabývali i úředníci Krajského úřadu Karlovarského kraje. Podle koordinátora pro krajské volby Pavla Lehockého se pracovníci úřadu dostavili na místo a okolnosti prověřovali. „Klienti domova chodili volit po jednom a bez doprovodu. Nenašli jsme tak žádné známky, že by mělo dojít k manipulaci. Domnívám se, že asi nepůjde o porušení zákona," řekl ČTK Lehocký.

Prokázání kupčení s hlasy je podle něho komplikované, muselo by se prokázat, že volič za to, že vhodil konkrétní lístek, dostal úplatu. „Pokud se ale třeba manželé domluví, koho budou volit, nebo někdo voliče přesvědčí, tak to kupčení není," doplnil Lehocký.

Podle krajského koordinátora zatím volby v Karlovarském kraji probíhají bez problémů a úředníci krajského úřadu museli řešit jen drobné formální nedostatky.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, volby, kriminalita, kraje, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie prověřovala údajné kupčení hlasů v domovu pro seniory u Nejdku  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.